Vali İbrahim Özçimen, Köroğlu TV'de canlı olarak yayınlanan ‘İZDÜŞÜM' Programına konuk olarak katıldı. Mustafa Namdar'ın hazırlayıp sunduğu programda Özçimen, 2012 yılı faaliyetlerini anlattı, uygulamada olan projelerden bahsetti.
Programın ilk bölümünde şehit yakınları ve gaziler ile ilgili yürütülen projelerden bahseden Vali Özçimen, okullarda gerçekleşen projenin çok etkili olduğunu ve iyi geri dönüşüm aldıklarını söyledi. Şehit yakınları ve gaziler için Onların her talebi bizim için emirdir” diyen Özçimen, çalışmaların devam edeceğini söyledi.
“BİZİM İLİMİZ ÇOK FARKLI”
‘Temiz İnsan Temiz Toplum' projesinin detaylarını da anlatan Vali Özçimen, Bu proje bütün kamusal alanlarda uygulanıyor. Söz konusu yerlerde onarılması gereken tuvaletler onarıldı. Gerekli malzemeler temin edildi. Şikayet kutuları konuldu. Engelli vatandaşlar için engelli tuvaleti standardı getirildi. İlk olarak Özel İdare'den 70 bin TL para harcadık. 14 anaokulu, 76 ilkokul, 66 ortaokul, 42 lisede proje hayata geçti. 2 bin 913 kişiye eğitim verildi. 190 tesis denetlendi. Burada süreklilik önemli. İlçelerde de proje uygulanmaya başlandı. Bizim halkımız bir tane. Okul Aile Birliği kanalıyla okullarda bu işin sürekliliği sağlanıyor. Bunun faydasına halkımız da çocuklarımızda inanıyor. Bir Vali arkadaşım bana şunu söyledi; ‘Sizin oraya geldiğimizde kendimizi Avrupa'nın bir şehrinde hissediyoruz' Bize de bu yakışır zaten. Bizim ilimiz çok farklı” diye konuştu.
“17 BİN 800 ÖĞRENCİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”
Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili başlatılan projeyi anlatan Vali Özçimen, İlimizde geçen sene Diş Hekimliği Fakültesi açıldı. Bölgeye hizmet eden bir durumumuz var. Ağız sağlığı bütün bir sağlığı etkiliyor. Dişteki bir çürük, kalp kapakçığına kadar etkiliyor. Diş sağlığının önemini anlatmayı amaçladık çocuklara. Çocuklar aldıkları bilgileri evde de uyguluyorlar. Diş macunu, diş ipi, diş fırçası kullanma alışkanlığı ediniyor. Okul öncesi eğitimden başlıyoruz ve büyün öğrencilerimize ağız ve diş sağlığı konusunda sürdürülebilir olumlu davranışları sahip kılmak istiyoruz. Bu güne kadar 85 okulda 85 öğretmene eğitim verdik. 5 bin öğrenciye diş macunu ve fırça dağıtıldı. Proje kapsamında 17 bin 800 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu proje 2 yıl sürecek bir proje ve başarıyla devam ediyoruz” dedi.
“DENETİMLER SÜRÜYOR”
Gıda güvenliği ile ilgili gerekli denetimlerin yapıldığını vurgulayan Vali Özçimen, Öğrencilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Beslenmeyle ilgili ihtiyaçları okulların kantininden karşılıyorlar. Buralarda bazı ürünlerin satılması yasak. Bunlar denetleniyor. Olabilecek gıda zehirlenmeleri ve hastalıkları önlemek amacıyla buralar için tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.
“ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELEDE İYİYİZ”
Orman yangınları ile mücadele de Bolu'nun iyi durumda olduğunu ifade eden Vali Özçimen, 2012 yılı da 2011 yılı gibi orman yangınları ile mücadele açısından ilimizde başarılı olmuştur. 2009 yılında ben Burdur Valisi iken bir proje başlattım. Bu proje Orman Bakanlığı tarafından örnek proje seçildi. Bazen insan müdahalesi olmadan da yangın çıkabilir. Mesela bir şişeyi kırarsınız yangına sebep olur. Piknik yapanlara çok önemli işler düşüyor. Biz ilimizde 70 su tankına ulaştık. Hedefimiz bütün köylerimizde su tankı bulundurmak. Su tankı köylerdeki toplu törenlerde köylünün ihtiyacını da görebiliyor. Mesela Kıbrıscık ilçesinin falan köyünde yangın çıktı. Bizim oraya varmamız 2 saati buluyor. 2 saatte köyde bir tane ev kalmaz. Halbuki orada bir su tankı olsa, ilk müdahaleyi yapar, örtü yangınındayken işi bitirir. Bu b