Yedigöller Milli Parkı'nın yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek üzere Yedigöller bölgesine giden Vali İbrahim Özçimen, ormanda çalışan işçi kadınların ‘Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Yedigöller Milli Parkının yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek için giden Vali İbrahim Özçimen, ilk olarak programı takip eden İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nurhan Yılmaz karanfil vererek ‘Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Yedigöller Milli Parkının yol yapımında çalışan işçilerle de sohbet eden Vali Özçimen ormanda seyreltme çalışması yapan işçi kadınların da ‘Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak onlara karanfil verdi.
Ağaç kesme işlerinde çalışan ve Adana'dan gelen 18 yaşındaki bir genç kıza okuması için tembihte bulunan Vali Özçimen, ayrıca 20 yaşında Açıköğretim Fakültesi Maliye bölümünde okuyup, Adana'dan gelerek ağır işlerde çalışan genç kızı da tebrik etti.
Kadınların her yerde ve her koşulda eşlerine ve evlerine yardımcı olduğunu ifade eden Özçimen, kadınların değerinin bilinmesi gerektiğini dile getirdi.
Özçimen, Kurtuluş Savaşı'nda Türk kadınının yaptıklarını hatırlatarak, çok zor şartlarda çalışarak evlerine yardım eden kadınların borcunun ödenemeyeceğini belirtti.
Vali İbrahim Özçimen, "Sizlerin varlığını hatırlamak ve hissetmek sadece bir gün ile kısıtlı kalmamalı.
Sosyal devlet olarak da her geçen gün kadınlarımıza yönelik hizmetlerde büyük artışlar var. Siz emekçi kadınlarımızın da kadınlar gününüzü kutluyorum. Benden istediğiniz veya bana düşen bir görev var mı? " diye işçi kadınlara sordu. Telefon ile annesi ile de görüşen Vali İbrahim Özçimen, annesinin de kadınlar gününü kutladı.
Yol yapım çalışmaları inceleme gezisi sonrası Valiliğe dönen Vali Özçimen, valilikteki tüm birimleri de gezerek bayan personelin kadınlar gününü kutlayarak karanfil verdi.