Köroğlu Televizyonu'nun geçtiğimiz hafta Ömerler Köyü'ndeki ölümlerle ilgili yaptığı haber sonrası Vali İbrahim Özçimen devreye girdi. Konuya el atan Özçimen, Sağlık İl Müdürü'nü bizzat görevlendirdi. Yapılan ölçümlere göre; kanserden 10 kişinin öldüğü köydeki bir hanede yüksek orana radyasyon çıktı.
Konu ile ilgili Vali Özçimen'den açıklama alan Köroğlu Gazetesi'nin haberine göre; Vali İbrahim Özçimen'in talimatıyla Ömerler Köyü'ne giden İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık bölgeyi inceledi, vakaları değerlendirdi. Dr. Arık'ın yaptırdığı incelemede son 5 yılda toplam 10 kanser vakası olduğu tespit edildi.
ÖLENLER NADİR OLARAK CEP TELEFONU KULLANMIŞ
Yapılan incelemede son bir yıl içerisinde 4 kişinin vefat ettiğini bildiren Arık, bunların Larınks (gırtlak), akçiğer, meme ve multupl myelom (Bağışıklık sisteminde rol oynayan plazma hücrelerinin kontrolsüz çoğalması) kanserlerinden olduğu raporunu tuttu. Aciğer ve gırtlak kanserinden ölen 2 işinin sigara kullandığının ifade edildiği bildiride kanserli kişileirn çok nadir cep telefonu kullandığının altı çizildi. Köydeki diğer kanserli hastaların tedavilerinin devam ettiği ve 2 tanesinin tedaviyi bırakarak Afyonkrarahisar' da bir bitkisel tedavi uygulayan şahsa gittikleri ve tedavi tercihlerini bu yönde kullandıkları öğrenildi.
EVİNDE ÖLMEK İSTEMİŞ
Arık'ın yaptığı incelemede köyde hastalıktan son ölen Ayşe Özcan'ın cuma gününe kadar hastanede yatarken ‘Ben evimde ölmek istiyorum' diyerek evine geldiği öğrenildi. İl Sağlık Müdürlüğü bunun üzerine Özcan'a kendi evinde bakım uyguladı ve ancak Özcan kısa süre sonra vefat etti.
BİR EVDE RADON YÜKSEK ÇIKIYOR
İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı tespit, köy civarında endüstriyel tesis olmadığı. Arık ayrıca en son bakanlığın köydeki tüm evlere radon ölçüm cihazı yerleştirdiğini ve 2 ay sonra atom enerjisi kurumuna gönderildiğini de bu raporda bildiriyor. Yapılan incelemede sadece bir evde radon oranının yüksek çıktığı duyumunu aldıklarını ifade eden Arık, resmi bilgileri kısa süre sonra Vali Özçimen'e bildirecek.