Vali İbrahim Özçimen, vatandaş odaklı bir hizmet sunumu amaçlanarak çağdaş bir görünüme kavuşturulan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü birimlerini gezerek İl Müdürü Orhan Arslan'dan bilgiler aldı.
Vali Özçimen'in ziyaretinde İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Arslan ile Merkez İlçe Nüfus Müdürü İsmail Gülen de hazır bulundu.
Yeni donanım ve yapılanma ile ilgili İl Müdürü Orhan Arslan'dan bilgiler alan Vali İbrahim Özçimen, "Vatandaşlarımıza ne kadar hızlı hizmetler verirsek bizim için daha iyi. Halkına en iyi ve en hızlı şekilde hizmet vermek devletin birinci görevidir" ifadelerine yer verdi.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne Nüfus Cüzdanlarını değiştirmeye ve adres değişikliği yapmaya gelen vatandaşlarla da sohbet eden Vali İbrahim Özçimen, "Ne zaman geldiniz? Ne kadar zamlandır bekliyorsunuz?" diye sorular sordu. Vatandaşlar da hizmetlerden memnun olduklarını belirterek 1-2 dakika kadar çok kısa bir zaman beklediklerini ifade ettiler.
Vali İbrahim Özçimen'in İkametgah ve Nüfus Kayıt Örneği almak için gelen vatandaşların işlemlerinin ne kadar zamanda yapıldığını sorması üzerine, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Orhan Arslan, "Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) sayesinde Vatandaşlarımızın T.C. Kimlik numaralarını girmek kaydıyla yarım dakika ile 1 dakika gibi kısa bir zamanda işlemlerini yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.