Vali Ahmet Zahteroğulları, bir hasta yakını tarafından dövülerek burnu ve kolu kırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Araştırma Görevlisi Dr. İstemihan Öztürk'ü ziyaret etti.
AİBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi gören bir hastanın yakını olan Savaş Y, Araştırma Görevlisi Dr. İstemihan Öztürk ve hemşire Mehpare Kaya'ya saldırarak darp etti. Saldırıda Dr. Öztürk'e kafa atarak burnunu kıran ve ardından yumruklayan Savaş Y'in saldırısından Öztürk'ü kurtarmaya çalışan servisin hemşiresi Mehpare Kaya da saldırganın yumruklarıyla yaralandı. Öztürk olayın etkisi ile uzun süre şok yaşarken, daha sonra çalıştığı serviste acil olarak ameliyata alındı. Yoğun bakımdan çıkan Öztürk, kendisini darp eden hasta yakını Savaş Y'den şikayetçi oldu.
VALİ ZİYARET ETTİ
Olayın ardından Vali Ahmet Zahteroğulları, Dr. İstemihan Öztürk'ü ziyaret etti. Doktora geçmiş olsun dileklerini ileten Zahteroğulları, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Saldırının mazur bir gerekçesi olmayacağını söyleyen Ahmet Zahteroğulları, şöyle konuştu: Bugün üzücü olayda yaralanan doktor arkadaşımıza geçmiş olsun ziyaretine hem de çalışan arkadaşlarımıza destek ziyaretine gelmek istedim. Öncelikle doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza yönelik saldırıları şiddetle, nefretle kınıyorum. Dünyanın en kutsal görevlerinden birini yapan, insanların acılarını dindirmeye yönelik, hayatlarını kurtarmaya yönelik gece gündüz canla başla çalışan sağlık çalışanlarının bu tür davranışları hiç hak etmediklerini düşünüyorum. Aslında hiç kimse şiddeti hak etmiyor. Hiçbir zaman mazur bir gerekçesi olamaz.”