Bolu Valisi Aydın Baruş, Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) Bolu Aladağ Tevfik Günday Kamp ve Eğitim Merkezi'ne giderek burada eğitim alan izcilerle bir araya geldi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kardeşiz Projesi”, Lider Eğitimine yönelik oymakbaşı kursu izcileri ve Eskişehir - Ankara İzcilik Kulüpleri Kampı kapsamında yaklaşık 800 izcinin bulunduğu kamp merkezini ziyaret etti.

Bolu Başalan Yaylasında bulunan Tevfik Günday Kamp ve Eğitim Merkezi'ne giderek TİF Genel Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, TİF Başkanlığı Teknik Kurul Başkanı Süheyla Derindere Subaşı ile Eğitimi ve Teşkilat Kurulu üyelerinden kamp hakkında bilgiler alan Vali Baruş, burada izciler ile de sohbet etti.

Kamp ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kampta izciler, Arazide Keşif, Okculuk, düğüm, teknik iz işaretleri, hayk uygulamaları, temel izcilik bilgileri, gece ve gündüz yön bulma konularında eğitimler alıyorlar. Ziyaret esnasında okçuluk eğitimi alan izcilerin de yanına giderek burada TİF Genel Başkanı Subaşı'dan ok kullanımı hakkında bilgiler alan ValiBaruş, burada ok atışı ta yaptı. Haber Merkezi