Bolu Vali'si aydın Baruş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü ile ilgili mesaj yayınladı, mesajında şu görüşlere yer verdi, "Gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı Kanunun 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girmesi nedeniyle, her yıl 10 Ocak günü 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaktadır. Basın ve haber alma hürriyeti demokrasinin en temel unsurlarından biridir. Özgür ve tarafsız bir basın demokrasiyi güçlendirirken, halkın gerçeklerden haberdar olmasına, sağlıklı kamuoyu oluşumuna ve bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine de katkıda bulunmaktadır.

Ülkemiz ve İlimizde meydana gelen gelişmeleri okurlarına tarafsız bir şekilde aktaran gazeteciler, bir taraftan vatandaşlarımızın doğru bir şekilde bilgilendirilmesine ve toplumu ilgilendiren meselelerde farkındalık oluşmasına katkı sağlarken, diğer taraftan vatandaşların sorunlarının dile getirilmesi suretiyle kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesine de önemli yardımda bulunmaktadırlar.

Kamuoyunu aydınlatmak amacıyla, mesai kavramı gözetmeksizin, son derece zorlu koşullarda ve sorumluluk bilinci içerisinde görevlerini yerine getiren, bazen can güvenliklerini dahi riske atarak doğru haber peşinde koşan gazetecilerimizin fedakârca çalışma anlayışı her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarının 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, görevleri esnasında hayatlarını kaybeden bütün gazetecilerimizi rahmetle anıyor, çalışan gazetecilerimize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." Haber Merkezi