19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Aydın Baruş, Tarih boyunca tüm devletlerin kaderlerini tayin eden önemli dönüm noktaları vardır. Türk tarihinin dönüm noktası da, yurdumuzun dört bir yandan işgal altına alındığı bir dönemde Samsun'dan başlatılan bağımsızlık mücadelesidir” dedi.

Vali Baruş mesajını şu ifadelerle sürdürdü; Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, milletimizin bağımsızlık iradesinin Samsun'dan başlayarak, tüm Türkiye'ye yayıldığı bir gündür ve Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımlardan birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, milletimizin emsalsiz özverisi ve Yüce Meclisimizin cesur kararlarıyla yürütülen İstiklal Savaşı, millet egemenliğine dayanan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlamıştır.

Büyük sıkıntılar ve yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet edilmiştir.

Sevgili gençler, Önceki nesiller inançla ve azimle çalışarak sizlere sahip olmaktan her zaman şeref duyduğunuz büyük bir miras bırakmışlardır. Bu değerli mirası sonsuza kadar korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak en önemli görevinizdir. Bu nedenle daima büyük düşünmeli, hedefleriniz doğrultusunda ilerlemekten vazgeçmemelisiniz. Kendinizi gelişmeye, yeniliğe açık, bilgi toplumunun gerektirdiği niteliklere sahip gençler olarak yetiştirmeli ve geleceğe güvenle bakmalısınız.Başarı için en önemli ölçüt şüphesiz, kendinize güvenmeniz ve çok çalışmanızdır. Sizlerin, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak, Türkiye'mizin medeniyet yolculuğunda çok önemli roller üstleneceğinize olan inancımız tamdır. Bu gün vesilesiyle,bizlere bu cennet vatanı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, siz sevgili gençlerimizin ve Boluluların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.” Haber Merkezi