Bolu Valisi Aydın Baruş, yaklaşık 5 milyon 250 bin TL'ye yaptırılan ve geçici kabulü yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nün son durumunu denetledi.

İl Özel İdaresi tarafından geçici kabulü yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi'nde incelemelerde bulunan Bolu Valisi Aydın Baruş, yakında hizmete girecek olan merkezin binasını gezdi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Yazı İşleri Müdürü İsmail Gürer, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İsmail Özdemir, İl Özel İdaresi mühendisleri ve binanın yapımını üstlenen şirket temsilcilerinin yer aldığı ziyarette, merkezin her bölümü gezildi. Ziyarette hizmet binasının her bir odasını, kalorifer dairesi de dahil olmak üzere gezen Vali Baruş, yetkililerden binanın yerleşimi, düzeni ve teknik konularda bilgi aldı.

Tüm acil çağrıları karşılamak, sevk ve koordinasyonu sağlamak üzere Bolu Valiliği bünyesinde kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nün Çıkınlar Mahallesi'nde bulunan hizmet binasının yapımı tamamlandığında acil çağrı hizmeti veren Sağlık, Emniyet, Jandarma, İtfaiye, Orman ve AFAD Müdürlüklerinin ilgili birimlerinin personelleri burada Bolululara hizmet verecek. Geçici kabulü yapılan merkez İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ASELSAN'la sözleşme yapılarak, çağrı merkezi sistemlerinin kurulumunun ardından Bolululara hizmet vermeye başlayacak. Haber Merkezi