Son zamanlarda ilimizde meydana gelen sokak hayvanlarına yönelik itlaf iddiaları üzerine Bolu Valisi Aydın baruş, Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne talimat vererek il genelinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılmasıyla ilgili bir rapor istedi. İl Müdürü İsmail Taş tarafından Vali Baruş'a verilen raporda, il genelinde 15 bin civarında sokak hayvanı bulunduğu, bunların Özel İdare ve sponsorların desteğiyle il genelinde bulunan 54 veteriner tarafından yılda 1000 adet olmak üzere kısırlaştırılabileceği bunun da maliyetinin yaklaşık 200 bin lira olacağı bilgisi verildi.

HABER: HAKAN AYDIN

Son zamanlarda sokak hayvanlarına yönelik kamuoyuna yansıyan kötü haberler üzerine, Bolu Valisi Aydın Baruş sokak hayvanlarına yönelik çalışma yapılması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş'a talimat verdi.

Yaptığı çalışma hakkında Vali Aydın Baruş'u bilgilendiren İl Müdürü Taş, Kurum olarak 8 ilçe ve merkez de sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma çalışmasını nasıl yapabilir diye bir araştırmak yaptık. Bu kısırlaştırma çalışmasını Müdürlüğümüz üzerinden yapmak, yeni mekanların oluşturulması, personel alımı gibi nedenlerle yüksek maliyetlere neden olacak. Bu nedenle kısırlaştırılma çalışmasında ilimizde bulunan 54 veteriner hekimden yardım alabileceğimizi düşünüyoruz. 15 bin sokak hayvanı olduğunu varsayarak, yılda 1000 sokak hayvanını kısırlaştırmayı başarırsak bunun bize maliyeti 200 bin lira gibi bir rakımı karşımıza çıkarır diye düşünüyoruz. Bu noktada İl Özel İdare desteği ve bulunabilecek sponsorlar sayesinde rakam biraz daha aşağı çekilebilir. Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden de kaynak istenebilir” dedi.

MİLLİ PARKLARA GERÇEKLELER BİLDİRİLSİN

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş'ın sunumunu dinleyen Vali Aydın Baruş, Müdürlük konunun üzerine ciddi bir rapor hazırlasın. Veterinerlerle yapılacak bir protokol ile bu işi çözebiliriz. Ancak bunun maliyetini Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden gerekçelerimizi yazarak isteyelim” diye konuştu.