24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Bolu Valisi Aydın Baruş, yazılı bir bildiri yayınladı. Baruş başta Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutladı.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Öğretmenlik; insana hizmeti, sevgiyi, şefkati ve sabrı esas alan, karşılığını hiçbir maddi bedelin ödeyemeyeceği özveriyle çalışmayı gerektiren, bu nedenle de toplum tarafından en fazla saygı gören mesleklerin başında gelmektedir. Öğretmenler ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı hayata hazırlayan mimarlardır. Hayatımızın en değerli varlıkları olan sevgili çocuklarımızın; milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş, değişen dünya koşullarına ayak uydurabilecek bilgi ve birikime sahip, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi, milleti, ailesi ve kendisi yararına uygulayabilen donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi Cumhuriyetimizin geleceği bakımından hayati derecede önem taşımaktadır” dedi.

Açıklamasının devamında ise öğretmenlerin hayatımızdaki önemine değinen Vali Baruş, Türkiye'nin, bugün dünya ülkeleri arasında sahip olduğu saygın konumunu çağın gereklerine göre yetiştirilmiş, nitelikli genç insan kaynağımıza borçluyuz. Bu başarıda en büyük pay sahibi şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Büyük bir medeniyet birikimine sahip milletimizin sahip olduğu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında ve çocuklarımızın değişen dünya koşullarına hazırlanmasında eşsiz bir role sahip olan öğretmenlerimiz dün olduğu gibi gelecekte de ülkemizdeki değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin baş aktörleri olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Baruş, son olarak Türkiye'nin geleceğine olan güvenini ve çalışma azmini hiçbir zaman kaybetmeden, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan sevgi, şefkat ve sabır timsali öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin, eğitim camiasının ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” sözleriyle bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Haber Merkezi