Valiler Kararnamesi ile Bolu'ya atanan Aydın Baruş, dün gerçekleştirilen karşılama töreni ile görevine başladı. Bürokratlar ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bolu Valisi Aydın Baruş ilk açıklamasında, Ben böyle güzel bir şehirde ilk Valiliğimi yapmanın çok büyük bir onur olduğunu biliyorum. Bundan sonra gece gündüz çalışacağız. Halkımızın arasında olarak görevimizi ifa edeceğiz. Burada görev yapacağımız süre önemli değil, ne kadar süre verilirse o kadar süre içerisinde bu görevi layığıyla yerine getirmek için gayret sarf edeceğiz. İnşallah buradan ayrılırken de herkesin gönlünde hoş bir seda bırakacağız” dedi.

Vali Yardımcıları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, kısa bir açıklama yaptı. Baruş, 19 şubat 2015 tarihli valiler kararnamesi ile Bolu Valiliği'ne atandım. Öncelikle üzerimdeki bir emaneti ifa etmek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve İçişleri Bakanımızın tüm Bolu halkına çok selamlarını getirdim. Kendileri bunu bizzat iletmemi istediler. Sözlerimin başında bize Bolu gibi güzel bir ilimizin Valiliğini layık gören, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize ve Sayın İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Derin bir tarihi ve kültürü olan eşsiz doğal güzelliklere sahip bu güzel şehrin bir ferdi olmaktan son derece mutluyum” dedi.

“HEP BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ”

Görev süresinin önemli olmadığını ancak ayrılırken insanların gönlünde hoş seda bırakmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Baruş, Bundan sonra Bolu'ya birlikte hizmet edeceğiz. Üzerimize verilen bu emanetin ne kadar büyük olduğunun farkındayım. En temel önceliğimiz Bolu'da yaşayan tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak, tek tek onların hayatlarında daha olumlu gelişmelere yol açmanın gayreti içerisinde olacağız. Bolu'yu marka bir şehir haline getirmek için hep birlikte el ele çalışacağız. Bolu'nun sorunlarını hep birlikte tartışarak ortak çözüm yolu bulmaya çalışacağız. Ben böyle güzel bir şehirde ilk Valiliğimi yapmanın çok büyük bir onur olduğunu biliyorum. Bundan sonra gece gündüz çalışacağız. Halkımızın arasında olarak görevimizi ifa edeceğiz. Burada görev yapacağımız süre önemli değil, ne kadar süre verilirse o kadar süre içerisinde bu görevi layığıyla yerine getirmek için gayret sarf edeceğiz. İnşallah buradan ayrılırken de herkesin gönlünde hoş bir seda bırakacağız. Tüm Bolu halkına hürmetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
AYDIN BARUŞ KİMDİR?
1968 yılında Edirne'de doğdu. İlk ve orta Öğrenimini Edirne'de tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

1994 yılında Sakarya Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken ayni yıl Bursa Kaymakam Adayı olarak atandı. 1996-2008 yılları arasında sırasıyla: Demirköy Kaymakam Vekili, Hisarcık-Azdavay-Çağlayancerit Kaymakamı, Ardahan Vali Yardımcısı ve İncesu Kaymakamı olarak görev yaptı, 2007-2008 yılları arasında Bakanlıkça gönderildiği İngiltere'de Portsmouth Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi "Avrupa çalışmaları" bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

2008-2010 yılları arasında Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü, 2010-2014 yılları arasında Mahalli idareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerinde bulundu. Son olarak, 2014-2015 yıllarında Mahalli idareler Genel Müdür Yardımcısı ve İçişleri Bakan Danışmanı olarak çalıştı. Haber Merkezi