Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Genel Meclis Toplantısına katıldı. Toplantıda, meclis üyeleri ile birlikte Bolu'da güzel işler yapacaklarına inandığını kaydeden Vali Baruş, Sizin yapmış olduğunuz iş, vatandaşlarımızın yönetime katılımı açısından, demokratik yönetim açısından son derece önemli” dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Genel Meclisinin Nisan Ayı son oturumuna katıldı. İl Özel İdaresi Hizmet Binası önünde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ve İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer tarafından karşılanan Vali Baruş, daha sonra beraberindekiler ile birlikte meclis toplantı salonuna geçti.

İl Genel Meclisinin Nisan ayı son oturum toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Yüceer, kendilerini ziyaret ederek toplantıya katılan Vali Baruş'a teşekkür etti.

Toplantıda yaptığı konuşmada İl Genel Meclislerinin önemine değinen Vali Baruş, Bugün sizlerle meclis toplantısında olmaktan son derece mutluyum. Meclis toplantınızın hayırlara vesile olmasını, Bolumuza güzel hizmetler getirmesini diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İl Genel Meclisleri yönetim sistemimizin, Türk İdare Sisteminin vazgeçilmez öğelerinden birisidir. Yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip olan İl Genel Meclisi, 1913 yılında yürürlüğe giren İl Özel İdaresi Yasası ile birlikte demokrasi hayatımızda gerçekten önemli işlevler üstlenmiş temel organlardan birisidir. İl Genel Meclisleri demokrasimiz için vazgeçilmez nitelikler taşıyor. Çünkü demokrasi bir taraftan vatandaşlarımızın özgür oyları ile kendini yönetecek olan organları seçmesini sağlarken, diğer taraftan da bu seçim süreçleri arasında kalan müddette vatandaşlarımızın sorunlarının yönetime yansıtmasını gerekli kılmaktadır. İl Genel Meclislerimiz bu anlamda vatandaşlarımızın nabzının yönetimde temsil edildiği temel yönetim organlarından birisidir. Sizin aldığınız kararlar vatandaşımızın günlük yaşantısını etkileyen kararlardır. Bu nedenle sizin yapmış olduğunuz işin vatandaşlarımızın yönetime katılımı açısından, demokratik yönetim açısından son derece önemli olduğunu belirtmek isterim" dedi.

"ALMIŞ OLDUĞUNUZ KARARLAR BOLUMUZUN GELECEĞİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAKTIR"

Konuşmasının devamında demokrasilerde temel karar verici mekanizmaların seçilmişler olduğunu söyleyen Vali Baruş, "Sizin yapmış olduğunuz hizmetlerin de Bolu ilimiz açısından, kalkınmamız açısından önem taşıdığını belirtmek istiyorum. Yapmış olduğunuz toplantılarda almış olduğunuz kararlar inşallah Bolumuzun geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır. Bizler de yönetim olarak, idari organlar olarak bu kararların en güzel şekilde uygulanması için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Demokrasilerde temel karar verici mekanizmalar seçilmişlerdir. Yani bir ülkenin, bir ilin geleceğine karar veren insanlar seçilmiş olan insanlardır. Bizler yönetim olarak, seçilmişlerin vermiş oldukları kararları en güzel şekilde nasıl uygularız bunun çabası içerisindeyiz. Seçilmişlere danışılmadan alınan kararlar, uygulamaya konulan kararlar hiçbir zaman sağlıklı olmamıştır. Çünkü bunların karşılığını vatandaşta tam olarak bulamazsınız. Sadece kapalı kapılar ardında alınan kararlarla vatandaşlarımızı yönetmek sağlıklı bir usul değildir ve bunun sıkıntılarını geçmişte yaşadık. Şimdi sevindirici olan şu ki; artık seçilmişlerin iradesi atanmışların iradesinin üzerinde. Bunu özellikle belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

"SİZLERLE ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ"

Konuşmasının sonunda Bolu'nun geleceği için İl Genel Meclisi ile beraber alacakları kararlar ile güzel hizmetler yapacaklarına inandıklarını kaydeden Vali Baruş, "Bizler yönetim kademelerinde görev yapanlar olarak, uygulayacağımız kararlarda her zaman sizin görüşlerinize ihtiyaç duyacağız ve bu kararların Bolu için en güzel şekilde nasıl neticeler getireceğini de istişare ederek, birlikte karar vererek bunları uygulama içerisinde olacağız. Umarım ki bundan sonraki süreçte sizlerle birlikte çok güzel hizmetler yaparız, vatandaşlarımızın yüzünü güldürürüz ve vatandaşlarımızın devlete olan güvenini bir kat daha arttırırız Bu yöndeki çabalarınızda sizlere başarılar diliyorum, Allah mahcup etmesin diyorum” ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi toplantısı, Vali Aydın Baruş'un toplantıdan ayrılmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Haber Merkezi