Bolu Valisi Aydın Baruş, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Göynük ilçesine giden Vali Baruş, hem esnafları ziyaret etti, hem vatandaşlarla sohbet etti, hem de ilçenin turizme kazandırılabilecek yerlerini gezerek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Göynük ilçesine gitti. Göynük Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan tarafından karşılanan Vali Baruş, Kaymakamlık binasına geçerek ilçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin'den yürütülen projeler ve ilçenin ekonomik yapısı hakkında geniş kapsamlı brifing aldı. Vali Baruş daha sonra Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan'ı ziyaret etti ve Başkan Kazan'dan da belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Göyük İlçesi ziyaretinde Vali Baruş esnafları da gezdi. Esnaflara ‘Hayırlı işler' temennisini söyleyen Vali Baruş, esnaflar ile bol bol sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu. Vali Baruş, esnaf ziyaretinin ardından, büyük Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin'in türbesini ziyaret etti.

Göynük ziyaretinde ilçenin kültür evi olan tarihi Gürcüler Konağını da gezen Vali Baruş, konağı işleten Göynük Kadınlarını Kalkındırma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yetkililerinden bilgiler aldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş Göynük ziyaretinde ayrıca Kıbrıs Gazisi Tahir Kavakçı'yı da evinde ziyaret etti. Gazi Kavakçı, ziyaret nedeni ile oldukça sevindiğini söylerken Vali Baruş ise, Sizlere minnetimiz büyük ve her zaman devam edecek” dedi ve yanında getirdiği hediyeleri Gazi'ye takdim etti. Göynük ziyaretinde Vali Baruş ve beraberindekiler son olarak ise Ömer Sıkkini Türbesini ziyaret ettiler. Bolu Valisi Aydın Baruş yaptığı ziyaret ve incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulundu. Vali Baruş, İlçelerimizi ziyaret ediyoruz ve ziyaretler çerçevesinde brifingler, bilgiler alıyoruz. Eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinin görülmesi ile ilgili durumumuz nedir, ihtiyaçlarımız nedir bunları tespit ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde ayrıca ilçelerimizde var olan turizm potansiyelini de yerinde görüyor, neler yapabileceğimiz konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi. Haber Merkezi