Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebeti ile Bolu Müftü Vekili Nihat Kök ve Bolu'da görev yapan din görevlileri Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret etti.

Ziyarette İl Müftü Vekili Nihat Kök, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki ana temasının 'Cami ve Namazla Arınma' olarak belirlendiğini dile getirerek hafta boyunca yapılacak programlar hakkında Vali Baruş'abilgiler verdi.

"BU ÇALIŞMALARINIZI BÜTÜN BİR YIL SÜRDÜRMENİZ ÖNEMLİ"

Tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutlayarak konuşmasına başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş ise din görevlilerinin halkı dini konularda aydınlatması ve dinimizin doğru yönde öğrenilmesi açısından çok önemli bir görevi yaptıklarını dile getirdi. Devlet tarafından, din eğitiminin özellikle Diyanet Teşkilatına bağlı Kuran Kurslarında ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda yapılması için her türlü imkanın sağlandığını belirten Vali Baruş, "Sizler halkımızın Yüce dinimizi sağlıklı bir şekilde öğrenmesini sağlıyorsunuz. Çalışmalarınızda sizlere başarılar diliyorum. Hafta boyunca yapacağınız programların hayırlı olmasını diliyorum. Ama çalışmalarınız yalnız bu hafta ile sınırlı kalmasın. Bu çalışmalarınızı bütün bir yıl sürdürmeniz önemli. Bu çalışmalara özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin katılması önemli.Onlara milli ve manevi değerlerimizi öğretmek için çalışmalarımızı artırmak gerekiyor. Buna çocuklarımızın ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

2015 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI PROGRAMI

- Gençlik Huzurda Buluşuyor

Yer: Yıldırım Beyazıt Camii Tarih: 11 Ekim 2015 Pazar Sabah Namazı (tesbihat-ilahi-kaside-dua-ikram)

- Kan Bağısı Yer: Müftülük Önü

Tarih: 12 Ekim 2015 Pazartesi Saat: 10:00

- Mevlid Programı

Yer: Yıldırım Beyazıt Camii Öğle Namazı öncesi Tarih: 15 Ekim 2015 Perşembe

- KYK Programı

KYK Abant Erkek Öğrenci Yurdu, KYK Köroğlu Kız Öğrenci Yurdu KYK Gölköy Kız Öğrenci Yurdu Tarih 14 Ekim 2015 Çarşamba Saat: 20:00

- Altındağ Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Tarih: 14 Ekim 2015 Çarşamba Saat: 13:30

- Anadolu İmam-Hatip Lisesi Tarih: 12 Ekim 2015 Pazartesi Saat: 13:00

- Hacı Bayram Veli İmam-Hatip Ortaokulu Tarih: 14 Ekim 2015 Çarşamba Saat: 15:00

- Tokadi Hayrettin Erkek Yurdu Tarih: 19 Ekim 2015 Pazartesi Saat: 20:00

- Cezaevi Programı (Gün ve Saati Cezaevi idaresi tarafından belirlenecek)

- Huzurevi Programı Tarih: 15 Ekim 2015 Perşembe Saat: 20:00 Haber Merkezi