Valilik Binasında yapılan koordinasyon genel değerlendirme toplantısında Vali Aydın Baruş Abant gölündeki çöpleri gündeme getirdi. Vali Baruş, Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç'a, Ben bir hafta sonu gittim o çöplerle karşılaştım. Cumartesi günü gelenler çöplerini bırakmış, Pazar günü gelenler o çöplerle karşılaşıyor. Bunun nedeni personel yetersizliği mi?” diye sordu.

HABER: Elif ERDOĞAN

Abant'taki çöplere dikkat çeken Vali Baruş, Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç'a; Görebildiğimiz kadarıyla çöp konteynırı sayısı yetersiz. Özellikle ziyaretçilerin araba ile durdukları piknik alanı ve ara bölgelerde çöp konteynırı yok. Çöpler piknik alanlarında kalıyor ve ertesi gün gelenler de o çöplerle karşılaşıyor. Ya burada hizmette bir noksan var veya konteynırla yetersiz. Bu meseleyi nasıl çözeceksiniz?” sorusunu yöneltti.

“BİR YER ALTI DEPOLAMA SİSTEMİNİ PROJELENDİRDİK”

Vali Baruş'un sorusunu cevaplayan Karaağaç, Geçen sene Gölcük örneğinde olduğu gibi bir yer altı depolama sistemini projelendirdik ve bu sene ihale ettik bir kısmı yapıldı bir kısmı devam ediyor. Ödeneğimiz yettiği kadar bütün alana yaymayı düşünüyoruz bunu. Diğer eksik olan yerleri de ayakta bulunan çöp konteynırlarını ekleyerek ihtiyacı gidermeyi düşünüyoruz. Şuan o işle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda çöp kamyonu da aldık ki, o çöpleri ne kadar koysanız da özellikle yoğun olduğu dönemlerde bir taraftan da toplanması gerekiyor. Onu da kendi birimlerimiz tarafından yapmaya çalışacağız” diyerek cevapladı.

“MEVCUT ALANDA ÇALIŞANLARIMIZ VAR, YETMEDİĞİ ZAMANDA ANKARA'DAN TAKVİYELER YAPIYORUZ”

Vali Aydın Baruş, ayrıca çöpleri toplamakla görevli personelin yetersiz olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Karaağaç, Mevcut konteynırların bir yandan sürekli boşaltılması gerekiyor, çünkü doğada bulunan hayvanlar sürekli bu çöpleri dağıtıyorlar. Mevcut alanda çalışanlarımız var, yetmediği zamanda Ankara'dan takviyeler yapıyoruz. Özellikle Bayram ve tatil günlerinde” dedi.

BARUŞ, BİR HAFTA SONU GİTTİM O ÇÖPLERLE KARŞILAŞTIM”

Soruya tam olarak istediği cevabı alamayan Vali Aydın Baruş, hafta sonları insan trafiğinin çok olduğunu ve her gün o çöplerin toplanması gerektiğini vurgulayarak, Ben bir hafta sonu gittim o çöplerle karşılaştım. Cumartesi günü gelenler çöplerini bırakmış, Pazar günü gelenler o çöplerle karşılaşıyor. Bunun nedeni personel yetersizliği değil mi?” diye sordu.

“BUNDAN SONRA ÖYLE SORUNLAR OLMAYACAK”

Bunun üzerine Karaağaç, Biz şimdiye kadar Bolu Belediyesi ile çöplerin alınmasını sağlıyoruz. Ama Bolu Belediyesi ancak 3 gün gelebiliyor. O yetersizliği gördüğümüz için biz iki tane çöp aracı aldık ve teslim edilecek. Bundan sonra öyle sorunlar olmayacak diye düşünüyoruz” diyerek sorunun halledileceğini söyledi.