Bolu Valisi Aydın Baruş, AFAD İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AFAD İl Müdürlüğü binasını ziyaret eden Bolu Valisi Aydın Baruş öncelikle Müdürlüğün şubelerini gezdi ardından Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan ve Şube Müdürleri ile teknik personelin katıldığı toplantıda Kurum iş ve işlemleri hakkında brifing aldı. Gerçekleşen toplantıda Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan Müdürlüğün Kurtarma potansiyelinden bahsederken 122 Alo AFAD hattıyla verilen hizmetler ile şimdiye kadar müdahale edilmiş veya destek verilmiş olaylar, tatbikatlar, 2010 yılından bu yana büyük bir başarı ile yürütülen eğitim çalışmaları, AFAD Müdürlüğünce organize edilen etkinlikler, Afete Maruz Bölge çalışmaları, yaşanan afetler sonrası yürütülen çalışmalar, Acil Yarım Ödenekleri, Evini Yapana Yarım Yöntemi ile yapımı biten ve devam eden inşaatlar hakkında da bilgiler verdi.

Vali Baruş, çalışmaları hızla devam eden ve büyük önem taşıyan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile ilgili çalışmaları ise özellikle vurgulayarak plan çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istedi.

Gerçekleşen brifingin ardından inşaatı devam eden 112 binasına gidilerek incelemelerde bulunuldu. AFAD İl Müdürü Erdoğan Vali Baruş'u 112'nin nasıl çalışacağıyla ilgili bilgilendirirken Özel İdare inşaat mühendisinden de inşaatla ilgili bilgiler alındı. Haber Merkezi