Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ne ziyarette bulundu ve gazetecilerle amaçlarının aslında aynı olduğunu dile getirerek, Bolu‘daki insanların daha rahat, daha güvenli, daha huzurlu bir yaşam sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Siz aksaklıkları dile getiriyorsunuz, biz gereken tedbirleri almaya çalışıyoruz” dedi.

HABER: EMRAH ÖGET

Vali Aydın Baruş'u, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve gazeteciler kapıda karşıladıktan sonra düşüncelerini ifade Baruş, Emeklerinizin Bolu için olduğunu biliyorum, hepimiz Bolu‘daki insanların daha rahat, daha güvenli, daha huzurlu bir yaşam sürmesi için çaba sarf ediyoruz. Siz aksaklıkları dile getiriyorsunuz, biz gereken tedbirleri almaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Dolayısıyla amaç aynı olunca birlikte çalışmakta bizlere mutluluk verecektir, yeter ki birbirimizi iyi anlayalım ve yaptığımız eleştirilerde birbirimize karşı olan tavırlarımızda iyi niyetli davranalım. Dolayısıyla böyle bir çalışma anlayışıyla Bolu'nun sorunlarına daha hızlı, daha güzel çözümler üreteceğimizi düşünüyorum. Siz gazeteci cemiyeti olarak buradaki gazeteci arkadaşlarımızla tanışmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

BOLU'DA GÜZEL BİR ÇALIŞMA ORTAMI VAR”

Haberleri ve köşe yazılarını takip ettiğini ifade eden Vali Aydın Baruş, Hepinizi biliyorum, takip ediyorum, yapmış olduğunuz çalışmaları gerek internet sitelerinizde, gerek medya ortamında haberlerinizi takip ediyorum. Bolu'da güzel bir çalışma ortamı var, güzel bir hava var, sağ olsun bütün gazeteci arkadaşlarımız sağ duyulu bir şekilde Bolu'da meydana gelen gelişmeleri ve sorunları dile getiriyorlar. Buraya gelmemden itibaren gördüğüm manzara olumlu yani olumsuz bir şey yok. İnsanlar birbirine karşı gönül kırıcı şekilde davranmıyor, demokratik bir olgunluk havası içerisinde de seçim sürecini geçirdik ve bu seçim sürecinde de vatandaşlarımızın birbirine olan davranışları, siyasetçilerimizin, medya mensuplarımız sağ duyulu davranışları sayesinde Bolu'da huzurlu bir seçim gerçekleşti. Bolu'muza hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“BOLU'NUN GELECEĞİ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu da bütün gazetecileri temsilen, Hoş geldiniz diyorum, belki biraz gecikmeli oldu bu ziyaret. Türkiye seçim ortamındaydı ve seçim ortamının geçmesini rica etmiştiniz. Bolu'daki gazetecilerin tabi ki bürokratlarla, valimiz olsun, belediye başkanımız olsun, ortak değeri Bolu. Bolu güzel şehir olsun istiyoruz, güzel işler yapılsın istiyoruz. Daha önceki valilerimiz ile de hep birlikte Bolu için çalıştık. Umarım sizle de Bolu için, Bolu'nun geleceği için güzel işler yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

“KLASİK ANLAMDA OTORİTER BİR DEVLET ADAMI GÖRMEYECEKSİNİZ”

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu'nun İlk başta geldiğinizde biz biraz sizi böyle asık suratlı vali diye düşünmüştük ama daha sonra sizi tanıdıkça ne kadar güler yüzlü bir insan olduğunuzu gördük” demesi üzerine Vali Aydın Baruş, Teşekkür ediyorum verdiğiniz ilgi için. İlk görüşte insanlar bu düşünceleri dile getiriyorlar ama aslı öyle değil, belki bazı insanlar içinde duyumsadıkları duygularını birden aksettiremiyor. İlk izlenimde o hissi veremiyor ancak birlikte çalıştıkça birbirimizin farkına varacağımızı düşünüyorum. Birbirimizi tanıdıkça, bu itimat artıkça birbirimize olan duygularımızda samimileşecektir. Dolayısıyla klasik anlamda otoriter bir devlet adamı görmeyeceksiniz, çünkü bizim Devlet anlayışımız milletten ayrı düşünülemez. Vatandaş memnun olduğu müddetçe Devlet var, yoksa Devletin varlık sebebi tamamen millete, vatandaşa hizmettir. Bu Devlet anlayışı da hep birlikte çalışmayı kapsıyor. Hem vatandaşlarla, hem sivil toplum kuruluşlarıyla, medyasıyla birlikte çaba sarf etmeyi gerektiriyor. Bizim anlayışımız bu çerçevede” diye konuştu.