Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Haziran ayı içerisinde Dörtdivan'a yaptığı inceleme gezisinde karşılaştığı manzara sonrası adeta şok yaşadı. Zahteroğulları, TOKİ tarafından yaptırılan ve 6 Haziran 2013 tarihinde kesin kabulü gerçekleştirilen Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi ve Yurt inşaatında yapılan usulsüz ve eksik imalatlar sonrası suç duyurusunda bulunuldu…
İimizde göreve başlar başlamaz, ilçeleri tanımak amacıyla inceleme gezileri gerçekleştiren Vali Ahmet Zahteroğulları Dörtdivan'da karşılaştığı manzara sonrası suç duyurusunda bulundu. TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilen Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu, 6 Haziran 2013 tarihinde kesin kabulü yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmişti.
DEVLET ZARARA UĞRATILDI;
İnşaatının üzerinden bir yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, binanın içinde bulunduğu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Vali Zahteroğulları hemen harekete geçti. Dörtdivan Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu'nda incelemelerde bulunan Vali Zahteroğulları, binada kullanılan malzemelerin kalitesinde ve kullanımında gerekli özenin gösterilmediğini gördü.
Bunun üzerine Vali Zahteroğulları, yüklenici şirket ve denetim firması hakkında, sözleşmeye uymadıkları ve devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.