Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın Karaçayır'ı ‘Olimpiyat Spor Kompleksi' yapma projesine kamundan da destek geldi. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları yaptığı açıklama ile Karaçayır'da Spor Lisesi'nin açılabilmesi için Mİlli Eitim Bakanlığı'ndan onay çıktığını açıkladı. Zahteroğulları yaptığı açıklamada, Yatılı olarak hizmet verecek Spor Lisesi hem çocuklarımızın bir yandan spor yaparken diğer taraftan da eğitimlerine devam etmelerini sağlayacak. Bu lise sayesinde hem Bolu'nun çocuklarını kazanmış olacağız hem de Türkiye'nin diğer illerinden spora ilgi duyan çocukların Bolu'yu tercih etmelerine zemin hazırlamış olacak. Bu da Bolu'yu bir çok branşta sporcu fabrikası konumuna getirecek” dedi.
Karaçayır bölgesinin spor kompleksi olduğunu belirten Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Karaçayır bölgemizde geçmiş yıllardan bu yana spor merkezi müesseselerimiz var. Malumunuz atletizm salonumuz var, atletizm pistimiz var. Sentetik çim sahalarımız var. Salonlar yapılıyor. Orası spor kompleksi oluyor. Baktığınız zaman Türkiye'nin çeşitli branşlarında Karaçayır okul konumunda. Bunu tamamlayacak bir şeye ihtiyacımız vardı. O da Spor Lisesi. Burada spor yapan çocuklarımızın her biri farklı okullarda eğitim görüyorlar. Şu anda bizim Spor Lisesi bölümüz var. Ancak Güzel Sanatlar Lisesi bünyesinde ve şehir merkezine uzak bir yerde. Ancak bu lisenin sporcuların yoğun olduğu bölgede olması gerekiyor. Bunun içinde en uygun yer Karaçayır. Bunu tespit ettikten sonra benim Bolu'da ilk yaptığım girişimlerden bir tanesi, bilhassa da Milli Eğitim Bakanlığında ki arkadaş çevremi kullanarak Spor Lisesi'nin Bolu'da açılmasını teklif ettik. Dün itirabiyle lisenin açılış onayı çıktı. Lisenin yapımını da bu seneye kaydıralabilirse hemen başlayacağız. Ama olmadı 2015 yatırım programına alınacak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından” dedi.
Açılacak Spor Lisesi sayesinde Türkiye'nin bir çok bölgesinden sporcunun Bolu'yu tercih edeceğini belirten Vali Zahteroğulları, Yatılı olarak hizmet verecek Spor Lisesi hem çocuklarımızın bir yandan spor yaparken diğer taraftan da eğitimlerine devam etmelerini sağlayacak. Bu lise sayesinde hem Bolu'nun çocuklarını kazanmış olacağız hem de Türkiye'nin diğer illerinden spora ilgi duyan çocukların Bolu'yu tercih etmelerine zemin hazırlamış olacak. Bu da Bolu'yu bir çok branşta sporcu fabrikası konumuna getirecek” ifadelerini kullandı.