Vali İbrahim Özçimen, 2012 yılının rakamsal değerlendirmesini yaptı. Kurumların müdürlerinin katıldığı toplantıda Vali Özçimen eğitimden, sağlığa, İl Özel İdaresi'nin yatırımlarından Bolu genelinde gerçekleştirilen tüm projelere kadar bilgi verdi. Toplantıda kurum müdürleri de sorulan soruları yanıtladı.
Vali İbrahim Özçimen, 2012 değerlendirme toplantısında, geçtiğimiz yıl Bolu'da gerçekleşen tüm çalışmaların rakamsal değerlendirmesini yaptı. Vali yardımcıları ve Valiliğe bağlı tüm kurum müdürlerinin de katıldığı kapsamlı toplantıda Valilik bünyesinde tamamlanan projeler hakkında bilgiler verildi.
Bolu'da 265 projenin hayata geçirildiğini belirten Vali Özçimen, bu projeler için Bölge ve İl Müdürlükleri kapsamında toplam 3 milyon 950 bin 970 lira harcandığını ifade etti. Vali Özçimen bu kapsamda Belediye ve Üniversite proje ve harcamaları olmadığının altını çizdi.
Valilik Projeleri olarak hayata geçirilen Gazilerin Örnek Hayatı, Şehit Aileleri ve Gazilere Evde Bakım Hizmeti, Gazi ve Şehit Aileleri için Çanakkale Gezileri, Temiz İnsan, Temiz Toplum, Ağız ve Diş Sağlığı projeleri, Gıda Güvenliği, Okullar Hayat Bulsun ve köylerde uygulamaya geçen Su Tankı Dağıtımı projelerinin öneminden bahseden Vali Özçimen, bu projelerin 2013'te de devam edeceğini belirtti.
İl Özel İdaresi'nin yatırımlarından da bahseden Vali Özçimen, asfalt yol yapımı için toplam 4 milyon 945 bin lira ve köy yolları için ise toplam 7 milyon 72 bin lira harcama yapıldığını söyledi. Valilik, 2011-2012 döneminde karla mücadelede ise 1 milyon 348 bin 841 lira harcadı. Bolu'da susuz köy bulunmadığını söyleyen Özçimen, köylerdeki içme suyu şebekelerinin tamamlanması için 180 bin lira harcandığını ve 88 köye de klorlama cihazının takıldığını ifade etti.
Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2012 faaliyetlerinden bahseden Vali Özçimen, 1 milyon 892 bin 991 liraya mal olan tarımsal hizmetler hakkında da bilgiler verdi.
Bolu Kıbrıscık - Karaşar Ayr. - Beypazarı Yolu, Göynük Mudurnu Yolu, Bolu Mudurnu Yolu ve Nallıhan- Mudurnu Ayrım Seben Yolu için de yaklaşık 15 milyon harcama yapıldığını belirten Özçimen, Paşaköy Köprü Kavşağı, Abant Mudurnu Yolu, Yeniçağa Mengen 15. Bl.Hd Yolu, Gümüşova Gerede Otoyolu'nun da tamamlandığını söyledi.
Vali Özçimen, eğitim ve sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün 2012 yılı çalışmalarından da bahseden Özçimen, Orman Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarına da değindi.
Özçimen, asayiş ile ilgili toplam 6 bin 189 olay gerçekleştiğini belirterek, olaylarla ilgili 4 bin 986 şüpheli yakalandığını söyledi.