Çalan ilk ders ziliyle birlikte 46 bin 579 öğrenci ve 3 bin 342 öğretmen yeni eğitim ve öğretim yılına başladı. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı döneminin açılış töreni 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu'nda yapıldı. Törende ayrıca İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu Ek Binası'nın da temeli atıldı. Bina, 1 Eylül 2015'te eğitim ve öğretime hizmet vermeye başlayacak.

İzzet Baysal Vakfı'nın 137. eserinin temeli yeni eğitim ve öğretim yılının ilk günü atıldı. 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu'nda düzenlenen resmi törenle açıldı. Bu yıl Bolu'da 46 bin 579 öğrenci eğitim ve öğretim görecek. Bolu'daki 15 Anaokulu, 76 İlkokul, 68 ortaokul, 46 Lise ve 82 adeti bu sene hizmete giren toplam 2 bin 303 derslikte 3 bin 342 öğretmen görev yapacak. Düzenlenen törene Vali Ahmet Zahteroğulları başta olmak üzere siyaset ve bürokrasiden üst düzey temsilciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“OKUL ÇETELERİNE DİKKAT”

Törende konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Bolu'da bir sınıfa düşen ortalama sayının 20 öğrenci olmasını memnuniyetle karşıladığını ancak öğrenci yoğunluğunun şehrin tamamına yayılması gerektiğini belirtti. Kenar mahallelerde öğrenci sayısının azlığına dikkat çeken Özcan, öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarını tehdit eden okul çetelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. Özcan Özellikle büyük şehirlerde başladı küçük şehirlere de gidiyor. Öğrencilerin bazı kötü alışkanlıklar kazanmasına yol açan çeteler okul önlerinde mesken tutmaya başladı. Bugün çok şükür Bolu'da bizi korkutacak boyutta değil belki ama hızlı bir şekilde yayılıyor. Ben şunu istirham ediyorum. Emniyet güçleri bu konuda gerekli tedbiri alacaktır hassas olduklarını biliyorum. Ama burada okul idarecileri ile aileler arasında ciddi bir köprü kurulması gerekiyor. Çocuklarımızın geleceği açısından ihmal edilmemesi lazım. Varsa bir kötü gidiş ve öğretmen bunu hissediyorsa aileyle doğrudan paylaşması lazım. Yada ailenin böyle bir sıkıntısı varsa okul idaresi ve öğretmene bunu söyleyebilmesi lazım” dedi.

MERKEZDEKİ OKULLARDA YOĞUNLAŞMA NASIL GİDERİLECEK?

Törene katılan AK parti Milletvekili Ali Ercoşkun da yaptığı konuşmada Gazipaşa biliyorsunuz ikili öğretim devam ederken yeni binası yapıldı ama eski sisteme göre yapıldığı için yeni sisteme uyarlamasıyla alakalı bir süreç var. Diğeri de Kültür İlkokulu ile alakalı. Orada bir yoğunluk var. Her ikisini de en fazla bir sene veya iki sene içerisinde çözeriz. İl genelindeki bu yoğunluğu minimuma indirmek mümkün olacak diğer yatırımlarla beraber. Çünkü İzzet Baysal Vakfımızın ve Bağışçılar Vakfı'nın okul öncesi ile ilgili yatırımları, diğer tarafta TSO'nun TOBB vasıtasıyla kazandıracağı Ticaret Lisesi'nin ve diğer yatırımların özellikle Bolu Merkez'deki yoğunlaşmayı minimuma indireceğini söylemek mümkün. İlçelerde de tüm eksiklerimizi en iyi şekilde tamamlıyoruz. Eğitim anlamında belki ideal oranlara sahip bir il olarak yani meslek liselerinde okuyan öğrenci sayısının gerek Avrupa gerek dünya standartları noktasında yakalamış bir il olarak hem meslek liselerinde hem de diğer liselerde çok daha başarılı noktalara gelme noktasında hep birlikte hareket edersek bunu başaracağımızı da söylemek mümkün”

“ÇOCUKLARINIZIN HER İSTEDİĞİNİ YAPMAYIN…”

“SEVGİNİZ ONLARIN GELECEĞİNİ KARARTMASIN”

Vali Ahmet Zahteroğulları ise yaptığı konuşmada çocukların her istediğinin yapılarak onların amaçsız bırakılmasının, onları tehlikeye ittiğini söyledi.. Zahteroğulları Ülke genelinde bizim herkesten fazla koşmaya ihtiyacımız var. Yarıştığımız rekabetçi dünyada, yarıştığımız ülkeler bizden çok öndeler. Bizim onların seviyesinde koşmamız yetmiyor, daha hızlı koşmamız, daha çok çalışmamız gerekiyor. Başarı sadece çalışmaya bağlı bir sonuç değil. Motivasyon çok önemli. Bu okulun bir öğrenci velisi olarak söylüyorum, en büyük sorumluluk biz velilere düşüyor. Çocukların her istediğini yerine getirerek lütfen amaçsız, hedefsiz, uğraşsız bırakmayalım. Sevgi ve şefkatle başka şeyleri karıştırmayalım. Ama sevgimiz onların geleceğini karartmamalı. Bolu'da her şey var. Çok iyi bir alt yapımız var. 82 öğretmen bu hafta içinde ataması Bolu'ya yapıldı. Öğretmensiz sınıfımız kalmayacak. Çocukların geleceği eğitimde” dedi.

ZAHTEROĞULLARI ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Zahteroğulları ayrıca Bolu'daki eğitim ve öğretim konusunda özeleştiride de bulundu. Zahteroğulları Bolu'da bir gerçek var. Baktığınızda tüm imkanların yanında kabul edelim ki hak ettiğimiz seviyede değiliz. Yani Bolu'nun olması gereken başarı seviyesinde değiliz. Sınavlar ölçü müdür? Ölçülebilen tek başarı sınav sonuçları. İlginç iki sonucu paylaşmak istiyorum. TEOG sonuçlarında başarı durumumuz fena değil. Açıklanmadı ama iyi bir yerde olduğumuzu biliyoruz. Daha çok çocuk Türkiye'de seviye yapıyor. Ama bu lise seviyesine geçince bizim başarımız aşağıya gidiyor sıralamamız. İkinci konu, sosyal derslerde başarımız daha iyi, fen, matematik gibi derslerde aynısını tekrarlayamıyoruz. Bu biraz da çocuklarımızın motivasyon eksikliğini ve aile olarak gerekli takibin yapılmadığını gösteriyor. Benim tahlillerim bu. Çünkü yaş ilerledikçe çocuklar şehrin imkanlarından ve ailenin sunduğu imkanlardan yararlanmak istiyor. Biraz da okul ve çalışma işi gevşiyor. Bu konuda en büyük sorumluluk biz velilere düşüyor” diye konuştu.

Törende ayrıca şiirler okundu, folklor gösterileri sunuldu. Okuldan mezun olan bir öğrencinin yaptığı konuşma ise salondan bol alkış aldı. Birinci sınıf öğrencilerine abla ve ağabeylerinden verilen ‘hoş geldin' çiçeği ise törenin en görülmeye değer anlarından biriydi. Birinci sınıflar sevimli halleriyle salondaki katılımcıların beğenisini kazandı.

İZZEY BAYSAL VAKFI'NDAN 137. ESER

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının açılış töreni, İzzet Baysal Vakfı'nın eğitime kazandırdığı yeni bir eserle taçlandırıldı. 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu binasının bahçesine atılan temelle bir yıl sonra anaokulu ve ilkokul öğrencileri yeni sınıflarına da kavuşmuş olacak. Vakıf adına söz alan İzzet Baysal Mütevelli Heyeti Üyesi Necdet Gören, vakfın 137 eserle 364 milyonluk yatırım yaptığını belirterek, yeni temeli atılan anaokulu ve ilkokul binasının Bolu'ya ve çocuklara hayırlı olması temennisinde bulundu. Temel atma törenine sıra geldiğinde Vali Ahmet Zahteroğulları butona basmak üzere 4 ilkokul öğrencisini yanına çağırdı. Edilen dua ile birlikte butona basan öğrenciler yeni okullarının da temeline ilk betonun dökülmesini sağlamış oldu.

Katılımcılar daha sonra 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu bahçesinde hazırlanan kokteyle katıldı.