Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkan Erhan Bayram, yeni alınan koronavirüs tedbirleri kapsamındaki eğitim öğretim tedbirleri kapsamında açıklamalarda bulundu. Erhan Bayram'ın yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle geride bıraktığımız süreçte yaşanılan düzensizliklere meydan verilmemelidir. Hatırlanacağı üzere, öğretim yılı başında aynı konularda dahi genel müdürlüklerin farklı yorumları olmuş, bu da kafa karışıklığına yol açmıştı. Dolayısıyla önümüzdeki sürece dair yazı ve yorumlar tek elden çıkarılmalıdır.”

“ZATEN EKONOMİK SIKINTILAR İÇİNDE BULUNAN ÖĞRETMENLERİMİZ EK DERS MAĞDURİYETİNE UĞRATILMAMALI”

“Zaten ekonomik sıkıntılar içerisinde olan öğretmenlerimizin ek ders ücretlendirmeleri hususunda karmaşa oluşturacak yeni düzenlemelere gidilmemelidir. Öğretmenlerimizin mevcut haftalık ders çizelgeleri üzerinden yürütülen uygulama devam ettirilmelidir. Bu konuda yeni bir karmaşa oluşturmak, MEB eliyle öğretmenlerimizin kamuoyu önünde tartıştırılmasına neden olacaktır. Bu anlayışla, İl ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri ve Okul idareleri inisiyatifin kendilerine bırakıldığı hususlarda planlamalarını yaparken öğretmenlerin kayba uğratılmamalarına mutlaka dikkat etmelidir.”

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİ”

“Kısıtlama döneminde devlet okulları ile özel okul ve kurslarla ilgili uygulamalarda eş güdüm sağlanarak fırsat eşitsizliğine meydan verilmemelidir.”

“PANDEMİ KURALLARINA UYGUN, ÂDİL BİR ÖLÇME-DEĞERLENDİRME UYGULAMASI SAĞLANMALIDIR”

“Yüz yüze eğitime ara verildiği için uzaktan eğitim sürecinde ölçme değerlendirmenin nasıl yapılacağı da düzenlenmelidir. Ölçme değerlendirmenin olmadığı bir uzaktan eğitimde hem motivasyonu sağlamak hem de verim almak mümkün değildir.”

“ÖĞRETMEN ve İMKÂNI OLMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE İNTERNET DESTEĞİ”

“Hükümet, uzaktan eğitim araçlarına ve yeterli internet imkanına sahip olmayan öğrencilerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde karşılamalıdır. Özellikle EBA dışı platformlardan yapılan canlı ders anlatımları ciddi oranda internet giderine neden olmaktadır. Hükümet, canlı ders anlatımı için öğretmenlerimize ücretsiz internet hizmetini mutlaka sunmalıdır.”

“CANLI DERS SÜRESİ ve SAYISI PEDAGOJİK VERİLERE GÖRE DÜZENLENMELİ”

“Canlı ders sayı ve süresi hem öğretmenlerimiz hem de özellikle öğrencilerimiz açısından makul seviyede tutulmalıdır. Bu konuda taşra teşkilatı da uyarılmalı, öğrencilerimizin sağlığına zarar verebilecek ve aynı zamanda pedagojik açıdan da sıkıntılı olacak durumlara engel olunmalıdır.”

“EBA TV DAHA ETKİN KULLANILMALI”

“Uzaktan eğitimde EBA TV daha etkin şekilde kullanılmalıdır. Böylece, internet ve kişisel bilgisayar imkânı ile televizyona sahip olma imkânı mukayese edildiğinde, muhtemel fırsat eşitsizlikleri nispeten engellenmiş olacaktır.”

EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA ESNEK ÇALIŞMA HUSUSUNDA ZORLUK ÇIKARILMAMALI

“Kurum ve okullarımızda görevli, kronik rahatsızlığı olan, hamile ve 60 yaş üstü başta olmak üzere eğitim öğretim sınıfı dışındaki tüm eğitim çalışkanlarımıza da esnek çalışma kolaylığı gösterilmelidir.”

“TÜRK EĞİTİM-SEN BOLU ŞUBESİ OLARAK, HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ ÖĞRETMENLERİMİZİN ve TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Türk Eğitim Sen olarak her zaman olduğu gibi eğitim çalışanlarımızın yanında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Biliyor ve inanıyoruz ki; bu olağanüstü koşulları eğitim süreçlerinin tüm paydaşları olarak iş birliği ve dayanışma içerisinde başarıyla atlatacağız. Bu vesileyle yeni süreçte öğrenci, öğretmen, veli ve tüm eğitim çalışkanlarımıza kolaylık ve başarılar diliyoruz.”