MEB'in Bilime Yolculuk Projesi ile önlerinde uzun bir üniversite eğitimi olan liselilerin, görüşmeleri belki mümkün dahi olmayan bilim adamları ve akademisyenler karşılarına getiriliyor. Bolu'da devam eden e-konferans aracılığıyla uzaklar yakın oluyor ve öğrenciler inanarak çalıştıkları takdirde onlar gibi olmalarının imkansız olmadığını görüyor.

MEB'in Bilime Yolculuk Projesi öğrencilere hayal ettikleri meslekleri tanımalarını sağlıyor. Dünyanın bir ucundaki, Türkiye'nin en iyi üniversitelerindeki bilim insanları ve akademisyenler gibi fen alanında önemli yerlere gelmiş meslek sahiplerini e-konferansla öğrencilerle buluşturan Bilime Yolculuk Projesi öğrencilere rehber olmayı amaçlıyor. Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen e-konferansın bu kez konuğu ise Eğitimci Yazar Dr. Özgür Bolat oldu. 2008-2009 eğitim ve öğretim yılından bu yana devam eden projenin katılımcıları ise İzzet Baysal Anadolu Lisesi, Bolu Fen Lisesi ve Bolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri oldu.

Proje hakkında bilgi veren İzzet Baysal Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Ayşenur Özdemir, Öğrencilerin fen bilimlerine ilgisini arttırmak çalıştıkları zaman neler yapabileceklerini göstermek amacıyla yaptığımız bir proje. Bilime Yolculuk adlı projemizde Türkiye'nin farklı illerinden öğrencilerimizi bir araya getirerek lise, ortaokul öğrencilerinin ulaşamayacakları bilim insanları, akademisyenlere ulaşmalarını sağlıyoruz. Çalıştıklarında onların konumuna gelebileceklerini göstermeye çalışıyoruz. 2008-2009'da Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet İlhan Şen ile başladık. Daha sonra Amerika'dan, Nasa'dan, Oxford'tan bağlantılarımız oldu. Cern'e bağlandık, bilimin kalbine ulaştık. Türkiye'den çeşitli üniversitelerden önde gelen bilim insanlarıyla öğrencileri e-konferansla buluşturduk” Haber Merkezi