Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama iddiaları ile hakim karşısına çıkan sanıklar hakkında açılan davada, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. Sanıklardan E.C. karar açıklandıktan sonra oğluna sarıldı ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Bolu ve Düzce'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda uyuşturucu madde sattığı iddia edilen kişilerden M.Ç., E.C., U.S., M.Ş., Y.T., L.Ç. Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Sanıklardan sabıkası olmadığı için E.C.'ye 8 yıl 4 ay, M.Ç.'ye ise sabıkası olduğu ve öncesinde hükmün ertelenmesi kararı olduğu için cezasında indirim yapılmayarak 10 yıl hapis cezası verildi. Temmuz ayında Bolu ve Düzce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen kişilere yönelik başlattıkları çalışma sonucunda, iki ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirmişlerdi.

Bazı zanlıların evlerinde satışa hazır vaziyette çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilen operasyonda adliyeye sevk edilen M.Ç., E.C., U.S., M.Ş., Y.T., L.Ç. Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktılar. Savunmalarında suçsuz olduklarını dile getiren ve sadece uyuşturucuyu kullandıklarını satmadıklarını söyleyen sanıklardan M.Ç. ve E.C. hapis cezası ile cezalandırıldılar. Yargılamanın sonunda sanıklardan E.C.'ye 8 yıl 4 ay, M.Ç.'ye ise 10 yıl hapis cezası ve tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Yine sanıklardan Y.E.T. ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Sanıklardan U. S., M.Ş. hakkında yeterli delil olamadığı için beraat etti. Sanıkların ailelerinin de izlediği davanın sonunda çıkan karar aileler tarafından gözyaşı ile karşılandı. Eşine ve bebeğine dakikalarca sarılan E. C. cezaevine götürülürken, göz yaşlarına hakim olamadı. Mahkeme başkanına tepki gösteren aileler asıl suçluların dışarıda gezdiğini söylediler. Küçük oğlundan gözyaşları içinde ayrılan E.C. daha önce sabıkası olmadığı için 1/6 oranında indirim aldı ve 10 yıl olan hapis cezası 8 yıl 4 aya indirildi. Haber Merkezi