İlimizde 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan yargılanan 11 sanıktan tutuklu olan 7'si hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz 4 sanık beraat etti. Hapis cezası verilen sanıkların yakınları Adliye önünde sinir krizi geçirerek, beraat edenlerin yakınlarıyla tartıştı.

Geçen yıl Şubat Ayında polisin gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunun ardından Bolu Ağır Ceza Mahkmesi'nde açılan davada karar çıktı. Duruşmada 7'si tutuklu, 4'ü tutuksuz yargılanan sanıkların tümü hazır bulundu. Sanık avukatları ile sanıkların yakınları da duruşmaya katıldı. Sanıkların avukatları, olayın soruşturmasını yapan polislerin müvekkillerini suça azmettirdiklerini ileri sürerek beraat talep etti. Sanıklardan Hüsnü Ç. de, soruşturmayı yürüten polisler tarafından kendilerine iş ve para vaat edildiğini, bu yüzden davaya konu suça sürüklendiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Tükenmez A.'ya 14 yıl, Hüsnü Ç.'ye 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Tolga K., Ümit K., Eser U. ve Ahmet Ü. 10'ar yıl, Adem K. ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, bu sanıkların denetimli serbestlik şartı uygulanarak tahliyelerine karar verildi. Tutuksuz 4 sanık ise beraat etti. Kararın açıklanmasıyla hapis cezası verilen ve tahliye edilmeyen Tükenmez A. ile Hüsnü Ç.'nin yakınları salonda sinir krizi geçirdi. Polisler tarafından dışarıya çıkarılan sanık yakınları, adliye önünde ağlamaya devam ederken, diğer sanıkların yakınlarıyla aralarında tartışma çıktı. Arbedeye dönen olaya polis ekipleri müdahale etti. Polisin araya girmesiyle arbede büyümeden önlendi. DHA