Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenmekte olan uygulamalı dış ticaret eğitimlerinden bir yenisi Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.
Bolu'da ihracat yapma isteğinde olan veya halihazırda ihracat yapmakla birlikte dış ticaret süreçleri ile ilgili bilgi dağarcığını genişletmek ve pazar payını artırmak isteyen firmalara yönelik olarak düzenlenen uygulamalı dış ticaret eğitimi üç gün süreyle Ticaret ve Sanayi Odası Kırmızı Eğitim Salonu'nda yapıldı. Dahilde işleme rejimi ve dış ticaret uzmanı Bahar Karalar tarafından verilen eğitimde katılımcılara dış pazarlarda müşteri bulma yöntemleri - uluslararası ticaret ve pazarlama, dış ticarette yazışma teknikleri ve uygulamaları, dış ticaret sözleşmeleri ve uyulması gereken kurallar, örneklerle akreditif açılma süreci; akreditif okuma ve uygulama, uluslararası ticari belgeler, kullanış biçimleri ve uygulamaları, ihracat mevzuatı ve ihracatın uygulamaları ile simülasyonu, Eximbank kredilerinin kullanılması, ihracatta teklif hazırlama, fiyatlandırma, ihracatta fiyatlandırma stratejileri, uluslararası ticaretin finansmanı, dahilde ve hariçte işleme rejimleri gibi konularda, yer yer uygulamalı önemli bilgiler aktarıldı.
Konuyla ilgili bilgiler veren TSO Başkanı Türker Ateş, İl olarak 2014 yılını dış ticaret alanında ciddi bir ivme kaydettiğimiz bir yıl olarak tamamlamak istiyoruz. Bilindiği gibi Gümrük Müdürlüğümüzün açılması sürecinde çalışmalar artık sona geldi. Diğer taraftan, ihracat yapmak isteyen ancak bilgi ve pratik eksikliği nedeniyle yapamayan üyelerimizi birer ihracatçı yapabilmek için eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyoruz. MARKA ile periyodik yaptığımız eğitimlerin bir yenisini daha gerçekleştirdik. Bu sefer katılım daha fazla oldu. Firmalarımızda da ihracat isteği olduğunu görüyoruz. Bu memnuniyet verici bir durum. Önümüzdeki aylarda bu çalışmalarımız yoğun biçimde devam edecek” şeklinde konuştu.