Bolu Belediyesi tarafından Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in, doğumunun 110. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında Cuma Namazı sonrasında Yıldırım Beyazıt Camii'nde Hatim Duası okutuldu. Daha sonra ise belediye meydanında kurulan standa vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Halka ilk ikramları eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan yaptı. Bolu Belediyesi önünde pilav almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka ve Milli Türk Talebe Birliği Bolu Şube Başkanı Hayreddin Özden açıklamalarda bulundu.
Milli Türk Talebe Birliği Bolu Şube Başkanı Özden, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i anma programları kapsamında anlamaya çalışıyoruz. Bugünde Bolu Belediyesi'nin katkıları ile vatandaşlarımıza bin kişilik pilav dağıtımı gerçekleştirdik. Bir hafta sürecek etkililiklerle üstadın maneviyatını da anmak, ruhaniyetine birer Fatiha göndermek amacıyla pilav dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.
Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka da, Cuma Namazı'nı takiben Bolulu vatandaşlara bin kişilik bir pilav ikramımız oldu. Milli Türk Talebe Birliği Bolu Şubesi'ni bu programdan dolayı kutluyoruz. Programa öncülük ettiği için eski Tarım ve Köyişleri Bakanımız Sami Güçlü'ye de teşekkür ediyoruz. Üstadı bilmek, anlamak fikirlerinden geleceğe ders çıkarmak son derece önemlidir. Üstadı anma etkinliği 26 Mayıs 2014 pazartesi akşamı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salon'da Uğur Işılak konseri ile son bulacak. Tüm Bolu halkını konsere davet ediyoruz. Üstadın geçmişte gündeme getirdiği düşünceler, geleceğimize yön verecek düşüncelerdir. Batılılaşma adı altında yozlaşmanın, bizi biz yapan değerlerin ortaya çıktığı dönemlerde üstad büyük doğuya dikkat çekmişti. Bizde bu farkındalığı oluşturmak istiyoruz” diye konuştu.