Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri, güz döneminin son haftasında geleneksel olarak düzenledikleri etkinlikte, Ar-Ge laboratuvarında ürettikleri ürünlerden hazırladıkları yiyecekleri sergilediler ve ardından bunları hep birlikte yediler.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, Dekan Prof. Dr. Ömer Zorba ile öğretim üyeleri de katıldı. Öğrenciler, 3.5 yıldır öğrendikleri teorik bilgileri Gıda Mühendisliği Ar-Ge laboratuvarında uygulayarak, salam, sucuk, sosis, köfte, beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağ, dondurma, zeytin, turşu ve boza gibi ürünler ürettiler. Ürünlerin tadına bakan Rektör Coşkun, Dekan Zorba ve öğretim üyeleri, öğrencilerle sohbet ederek kendilerini tebrik ettiler.

Prof. Dr. Ömer Zorba, burada yaptığı kısa konuşmada, Uygulama, mühendislik eğitiminin önemli bir ayağıdır. Temel bilimlerden mühendislik bilimlerini ayıran en önemli kısımdır. Eğer tasarım ve neticesinde üretim yoksa onun adı mühendislik olmaz. Biz de bunun önemine dayanarak yıl boyunca derslerimizde et, süt, sebze-meyve, hububat, yağ, fermantasyon teknolojisi gibi değişik bilim dallarında uygulamalı eğitimler yaptırıyoruz” dedi.

‘Tüketiciye Doğru Bir Mesaj Veriyoruz'

Öğrencileri üretim aşamasına dahil ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Zorba, Bu bağlamda yeni binamızda kurduğumuz Ar-Ge laboratuvarı önemli bir eksikliğimizi giderdi. Bugün artık çok daha ferah bir ortamda, bütün bilim dallarında uygulamalı üretime dayalı eğitim yaptırabiliyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Bizzat öğrencilerimiz tarafından üretilen ürünleri hazırlayıp yiyoruz. Yemediğimiz hiçbir ürünü üretmiyoruz. Bu da aslında tüketiciye verilen çok doğru bir mesaj.” diyerek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğrencilere ve öğretim elemanlarına teşekkür etti. Haber Merkezi