Ünlü Lezzet Ustası Ayşe Tüter, aşçılık okullarının denetlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Her yemek yapan aşçı olmamalıdır. Bu yüzden aşçılık okulları sıkı denetlenmeli" dedi.
Avrupa'nın en büyük otoyol alışveriş merkezi olan Highway Outlet AVM'ye gelen Lezzet Ustası Ayşe Tüter, kadınlarla bir araya geldi. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı buluşmada, kadınlara güzel yemeğin püf noktaları anlatıldı. Kadınların yanı sıra evli çiftlerin de katıldığı programda renkli görüntüler oluştu. Programdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter, "Hanımların bilgisi bizimkilerden daha çok ama biz bir köprüyüz. Bilgilerimizi aktarıp ileriki nesillere taşımak istiyoruz. Benim hocalarım da Bolulu. Bolu denince akla güzel yemek pişiren insanlar geliyor. Ben istiyorum ki ninelerimizin, annelerimizin yemek tarifleri kaybolmasın" dedi.
Her yemek pişirenin aşçı olamayacağını söyleyen ve bu yüzden de aşçılık okullarının sıkı denetlenmesi gerektiğini söyleyen Lezzet Ustası Tüter, "Aşçılık ile ilgili okullar çok iyi denetimden geçmek zorundadır. Her yemek yapan aşçı olmamalı. Bunları denetleyenlerin çok iyi olması gerekiyor. Çok iyi insanların elinden mezun olunmalı" ifadelerini kullandı.