Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Şefler Birliği(WACS), Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği'nin(YEPAD) ortaklaşa düzenlediği 1.Uluslararası Bolu Mutfak Günleri, bugün başlıyor.

03-04-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri kapsamında 6 farklı ülkeden Bolu'ya gelecek 400 aşçı, 13 kategoride yarışacak ve hünerlerini sergileyecek. Konu ile ilgili Bolu Belediyesi İmarethane Sosyal Tesisi'nde basın açıklaması düzenlendi. Toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) Başkan Yardımcısı İsmail Bulut, YEPAD Genel Sekreteri Sadullah Önal katıldı.

“DÜNYACA ÜNLÜ AŞÇILAR BOLU'DA BİRARAYA GELECEK”

1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri ile ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye'de aşçılık deyince Bolu'nun akla geldiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin neresinde bir önemli lokantaya veya otele gidersek orasının mutfağı Bolululardan sorulur. Bu tarihi bir geçmişe sahip şuan Dünya'da da bir çok yerde aşçılarımızı gururla izliyoruz. Bu vesile ile Dünyaca ünlü aşçılar Bolu'da buluşuyor. Bolu aşçılıkla öne çıkması gereken illerden bir tanesi. Mengen aşçılık festivali ile ismini duyurmaya çalışıyor. İnşallah Bolu, Mengen, Yeniçağa bu bölge önümüzdeki dönem içerisinde isminden oldukça bahsettirecek. Zaten sorumlu ve zorunludur da” dedi.

“400 AŞÇI GELECEK”

Başkan Alaaddin Yılmaz, Şuan Uluslararası Bolu Mutfak Günleri başlıyor. 03-04-05 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 1. Uluslararası Bolu Mutfak Günleri kapsamında 6 farklı ülkeden Bolumuza 400 aşçı gelecek. Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Şefler Birliği(WACS), Türkiye Aşçılar Federasyonu(TAFED) ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği'nin(YEPAD) ortaklaşa düzenlediği programda, aralarında Almanya, Fransa ve Slovenya'nın olduğu toplam 19 ülkeden ünlü şefler, Türkiye'de görev yapan beş yıldızlı otel şefleri ve gastronomi dünyasının tanınmış simaları jüri üyesi olarak yer alacak” diye konuştu.

“JÜRİ BAŞKANI THOMAS ANDREAS GUGLER”

Yarışma kategorilerinden de bahseden Başkan Yılmaz, Jüri Başkanlığını Dünya Şefler Birliği Afrika Başkanı Thomas Andreas Gugler'in yapacağı yarışmaya 6 ülkeden 400 aşçı katılacak ve 13 ayrı kategoride yarışacak. Profesyonel şeflerden aşçılık öğrencilerine kadar geniş bir katılım yelpazesi olan yarışma kapsamında yarışmacılar, Orijinal Osmanlı Mutfağı, Uzakdoğu Mutfağı, Bireysel Engelliler, Dekoratif ürünler, Yılın Altın Türk Şefi, Canlı Performans Meze Yarışması, Restoran Tatlı Tabağı, Siyah Kutu kategorilerinde yarışacaklar. Ayrıca öğrencilere özel Canlı Performans Yemek Yarışmaları da düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

“DEVAM ETTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

3 gün sürecek olan programın gala yemeği ve ödül töreni ile sonlanacağını söyleyen Alaaddin Yılmaz konuşmasını, Bolu Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilecek etkinlikte 19 ülkeden jüri üyesi yarışmacıların hünerleri değerlendirecek ve yaptıkları yemeklerine not verecek. Bugün (3 Nisan) başlayacak yarışmalar 5 Nisan akşamı verilecek Gala Yemeği ve ödül töreni ile sona erecektir.

Böyle bir yarışmanın düzenlenmesinde Valilik, Belediye, Mili Eğitim Müdürlüğü, Dünya Şefler Birliği, Türkiye Aşçılar Federasyonu, yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği'ne Bolu Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile Bolu Halkı'nın bu kendi özünden çıkan değerlere sahip çıkması konusundaki katılımlarını bekliyoruz. İlki yapılan bu toplantının ve mutfak günlerinin sürekli olarak devam etme konusundaki duyarlılığı inşallah hem Valiliğimiz, hem Belediyemiz, aşçılarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüz, federasyonlarımız katkı vererek devam ettirmeyi hedefliyoruz. Önemi şu. Biz buna mecburuz. Çünkü Bolu deyince aşçılık akla geliyorsa bununda hem Bolu'nun tanıtımında hem aşçılarımızın tanıtımın da önemli bir yer tutacağına inanıyoruz. Böyle bir organizasyonu yapan bütün kurumlara ve katılan değerli aşçılarımıza ve aynı zamanda siz basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı. Haber Merkezi