Bolu'da olası afetlerde gönüllü olarak görev almak isteyen üniversite öğrencileri Kızılay Afet Deposu'nda çadır kurma eğitimi aldı.

Kızılay Bolu Şube Başkanlığı'nın 'Topluma Hizmet Uygulamaları' kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden gönüllü öğrenciler Kuruçay mevkiinde bulunan Afet Deposu'nda 3 saatlik eğitim aldılar. Kızılay Bolu Şubesi'nin uzmanları, AİBÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ile Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Olası afetlerde ihtiyaç sahiplerine gönderilecek olan malzemelerin yer aldığı afet deposunu gezen öğrencilere Kızılay'ın tarihçesi ve afetlerdeki müdahaleleri anlatıldı. Öğrencilere afet deposunun bahçesinde ise uygulamalı olarak çadır kurma eğitimi verildi. Proje kapsamında uzman eğitimcilerle birlikte afet çadırlarını kurmayı öğrenen öğrenciler yaşanabilecek afetlerde gönüllü olarak ekiplerle işbirliği halinde görev alabilecekler.

Geleceğin öğretmenlerine Kızılay bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirten Kızılay Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, Kızılay tarafından başlatılan Topluma Hizmet Uygulamaları kapsamında öğrencilerimiz eğitim aldılar. Proje uzun vadede Kızılaycılık kültürünün ülke geneline daha fazla yayılmasına aracılık ediyor” dedi. DHA