İzzet Baysal Caddesi Kadı Camii yanında Üniversite tercihi yapacak öğrenciler için Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü, Psikolojik Eğitim ve Yardım Derneği ve İstanbul Aydın Üniversitesi birlikte yürüttüğü bir çalışma ile ücretsiz tercih rehberliği yapılıyor.

HABER: YAŞAR DİNÇER

Vali Mehmet Ali Türker Anaokulu Müdür Yardımcısı Kemal Hilmi Çelebi branşının rehberlik olduğunu ve Psikolojik Eğitim ve Yardım Derneği isminde bir derneklerinin olduğunu belirterek, Arkadaşlarımızla beraber, gönüllü rehber öğretmenlerimizle beraber burada üniversite sınavına girmiş ya da mezun olmuş öğrenci kardeşlerimize ücretsiz bir şekilde tercih danışmanlığı yapıyoruz. Onların gelecekleri bizim için önemli, o önemi biz hissettiğimiz için herhangi bir ücret talep etmeksizin sabahın 9'undan akşamın 9'una kadar gelen, bizden yardım isteyen, destek isteyen herkese bilinçli bir şekilde tercih yapmalarını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

“GENÇLERİMİZE DESTEK OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Tercih yapacak kişilere nasıl yardım ettikleri hakkında konuşan Çelebi, Kişi buraya geliyor, tercih sıralamasını söylüyor, hangi üniversiteye gitmek istediğini söylüyor. Biz de bizim tercih robotumuz ve 2015 kılavuzumuz vasıtasıyla doğru bir sıralama yapıyoruz. Sonuçta karar gencimizin ve gencimizin ailesinin. Bizim duygu ve düşüncelerimizin hepsini bir araya getirip güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyoruz. Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün, bizim derneğimizin ve İstanbul Aydın Üniversitesi'nin birlikteliği ile yapılan bir çalışma bu. Katkısı olan, sponsorluğu olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bolu Belediyesi bize yer tahsisinde bulundu, bizim için çok önemliydi bu iş. Bir şeyler yapmak, gençlerimize destek olmak çok önemli. Onların iyi yerlere gelmiş olması, iyi bir geleceğe ulaşmış olması bizim geleceğimizin daha iyi, daha olumlu daha güzel olmasını sağlayacaktır” dedi.

“UZMANLARDAN DESTEK ALMAK ÖNEMLİ”
Tercih yapacak öğrenciler için bilgi veren ve tavsiyelerde de bulunan Çelebi, Tercih dönemi ayın 6'sında başladı ve ayın 14'üne kadardı, ancak dün YÖK tarafından bir karar alındı ve tercih dönemi ayın 16'sı, saat 23.59'a kadar uzatıldı. Tercihleri ÖSYM'ye bildirdikten sonra sadece sıralama değişikliği yapılabiliyor. Bunu gençlerimizin çoğu atlıyor. ÖSYM'ye bildirdikten sonra kesinlikle başka bir tercihi ne çıkarabiliyorsunuz ne de ekleyebiliyorsunuz. Aceleye gerek yok, önemli olan uzmanlardan destek almak, mesleki eğitim testleri var, bu testleri kullanarak hangi mesleğe daha uygun olduğunu tespit edip ona göre doğru bir tercihte bulunmaları önemli. 30 tane tercih hakları var, öyle bir tercih etmeli ki gencimiz 30. Tercihi geldiğinde dahi mutsuz olmaması gerekiyor. Mutsuz olduğunda hem o işten keyif almıyor, hem o işte verim elde edilemiyor hem de boşa geçmiş bir zaman ve 1-2 sene sonra tekrar üniversite sınavına girmek ve tercih yapmak zorunda kalıyor” diye konuştu.