Üniversiteli Akil Öğrenciler Topluluğu (ÜNİAK) Başkanı Muhammed Furkan Bayrakdar, dün bazı yerel gazetelerde çıkan ‘Öğrencileri hedef haline getirdiler' başlıklı habere konu olan twitter hesapları ile bağlantılarının olmadığını açıkladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi ÜNİAK Başkanı Muhammed Furkan Bayrakdar, yazılı bir açıklama yaparak, topluluk adına tek twitter hesaplarının olduğunu ve bunun da @UniAKBolu olduğunu ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Bolu'ya gelmesinden birkaç gün önce ÜNİAK adını kullanarak @Recepbaba3434" isim ve "Seninleyiz Uzun Adam" ile @IbuAkp" isimli iki farklı hesap açıldığını tespit ettiklerini söyleyen Bayrakdar, Davutoğlu'nun Bolu'ya geldiği gün bazı öğrencileri hedef alan paylaşımlarda bulunulması üzerine hesaplarla ilgilerinin olmadığını açıkladıklarını söyledi.

"BASIN KONSEYİ MESLEK İLKELERİ HİÇE SAYILDI"

Bayrakdar,"Buna rağmen ‘Öğrencileri hedef haline getirdiler' başlıklı haber ile Basın Konseyi Meslek İlkelerinden ‘Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan ve iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez ve Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanamaz' maddeleri hiçe sayılarak topluluğumuz ve Ak Parti hedef gösterilmiştir. Öte yandan ÜNİAK olarak resmi olarak bu çirkin oyunun bizimle bir ilgisi olmadığını açıklamamıza rağmen hala bu çamuru bize bulaştırmak isteyenler unutmasınlar ki; toplumu kamplara bölmek bugüne kadar hiç kimseye fayda sağlamadığı gibi, bundan sonra da sağlamayacaktır. Varlıklarını bu kaos ortamına borçlu olanlar hariç!" ifadelerini kullandı. Haber Merkezi