Umut Sanatta Resim Atölyesi Highway AVM bir kez daha sanatseverlerle buluşuyor. Sergi açılışı Perşembe günü saat 17:43'de.

Bolu Dağı Highway Alışveriş Merkezi, Umut Sanatta Resimhanesini ağırlamaya hazırlanıyor. Uzun zamandır resim sanatına gönül veren bir ekiple yoluna devam eden atölye açtığı karma resim sergilerine bir yenisini daha ekliyor. 11 sanatçının yaklaşık 60 eserinin yer alacağı karma serginin açılışı Perşembe günü saat 17:43'de. Sergi hakkında görüştüğümüz Ümit Kozan Turpcu, Biz Umut Sanatta Resim Atölyesi olarak uzun zamandır çalışıyoruz. Ürettiğimiz işleri sergilemek her sanat dalında olduğu gibi içsel bir ihtiyaç. Bolu'da yaşadığımız sergi salonu sıkıntısına dikkat çekmek isterim elbette. Bolu Belediyesi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nin tadilatının tamamlanmasını beklerken Highway AVM'nin sanatçı ve sanatseverlere sergi anlamlı tanıdığı fırsatı değerlendirmek istedik. Biz 11 kişilik Umut Sanatta ekibi olarak yaklaşık 60 resimle sergimizi açacağız" dedi.

PROTOKOLE YİNE ÖZEL DAVET YOK

Ümit Kozan Turpcu, protokol daveti ile kimseyi zorlamak istemediklerini, basın ve sosyal medya aracılığı ile yaptıkları duyuralar la makamların haberlerinin olacağını, yaptıkları duyurunun ayrımsız herkes için özel bir davet olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü;" Diğer sergimizde de olduğu gibi yine özel bir davetiye ve protokol daveti olmayacak. Basın ve sosyal paylaşım sitelerinin duyuru gücüne inanıyoruz. Resmi olan olmayan tüm makamların mutlaka haberlerinin olacağını biliyoruz. O nedenle, sanata sanatçıya gerçek destekle yanımızda olacak tüm insanları yanımızda görmek istiyoruz."

NEDEN 17:43

‘Neden saat 17:43' sorumuzu yanıtlayan Kozan Turpcu şunları söyledi;" Esprili bir yaklaşım tabiki. Her sergi açılışımıza artık böyle ara bir saat vereceğiz. Bu, belki hiç bir açılışın zamanında yapılamayışına bir atıf, zamanında olunması gereken yerde bulunulması dileği . Hep tam yarım ve çeyrek saatler gibi kolay akılda kalıcı saatlerde bir şeyler yapılıyor doğal olarak. Yine de bu saati belirlerken asıl içimizden gelen şuydu sanırım; 'biz dünyaya böyle ara zamana bir güzellik bağışlamak. ' İnsanların geçirdiği her anı, zaman denen mefhuma sıkışmadan, emek dolu, üreten, manevi hazzı olan, hak edilen eylemler süslesin diledik. Umarım öyle olacak. Tüm sanatseverleri renkli dünyamıza bekliyoruz. " Haber Merkezi