İl Başkanlığını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Tanju Özcan ile Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'nun da hazır bulunduğu toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülke gündemini değerlendiren Oran, Bu ülke 90 yıldır hiç böyle bir yönetim tarzı görmedi. Erdoğan iktidar oldu ama muktedir olamadı. Hükümet oldu, önce devleti soydu ama ülkeyi yönetemedi” dedi.
'DEVLETİ SOYDU AMA ÜLKEYİ YÖNETEMEDİ'
Seçime sayılı günler kala sosyal paylaşım sitesi Twitter'in yasaklanmasını 'siyasi intihar' olarak nitelendiren Oran, "Ortada sanki muazzam bir suç şebekesi var. Bir mafya var sanki. Bu ülke 90 yıldır hiç böyle bir yönetim tarzı görmedi. Erdoğan iktidar oldu ama muktedir olamadı. Hükümet oldu, önce devleti soydu ama ülkeyi yönetemedi" diye konuştu.
Umut Oran, CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kasedinin arkasında kendisinin olduğunu iddia eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve tazminat davası açtığını açıkladı.
SAVCILARIN GÖREVİNİ YAPMASI GEREKİR
İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'in parti genel merkezinde montaj çalışmalarının olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatan Oran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"O bakan dün bir açıklama yaptı ve dedi ki, 'Erdoğan kaset konularıyla fazla meşgul' dedi. Kendisiyle ilgili ve ayrılan milletvekilleriyle ilgili 'Parti genel merkezinde çalışmalar yapıldığını, montaj çalışmalarının olduğunu biliyorum ve duydum' dedi. Saydıklarıma bakarsak eğer saydıklarımın hepsi suç duyurusu. Bu konuyla ilgili olarak başta yürütmenin başındaki Erdoğan olmak üzere cumhuriyet savcılarının görevini yapması gerekir."
YASAKLAMALAR SİYASİ İNTİHAR
Seçime sayılı günler kala sosyal paylaşım sitesi Twitter'in yasaklanmasını siyasi intihar olarak nitelendiren Oran, şöyle konuştu; Bir insan seçime bir hafta kala oyları düşerken 40 milyon seçmeni neden karşısına alır. Bizdeki veriler onda da var. Bir siyasetçinin 40 milyonu karşısına alması siyasi intihar anlamına gelir. Bu onun yasakçı zihniyetinden mi geliyor yoksa korkaklığından mı geliyor. Bence her ikisi. Ama asıl önemli olan ortada korkacağı bazı gerçeklerin olması. Bu gerçekler er yada geç toplum tarafından bilinecek. Ortada sanki muazzam bir suç şebekesi var. Ortada sanki büyük bir suç örgütü var. Bir mafya var sanki. Bu ülke 90 yıldır hiç böyle bir yönetim tarzı görmedi. Erdoğan iktidar oldu ama muktedir olamadı. Hükümet oldu önce devleti soydu ama ülkeyi yönetemedi.
SÜLEYMAN SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
CHP eski genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kasedinin arkasında Umut Oran'ın olduğunu iddia eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve tazminat davası açtığını açıklayan Oran, Dört yıl önce bizim genel başkanımızla ilgili iddia ortaya atıldı. Dört yıl geçti gıkını bile çıkarmadı. Bugünkü ses kayıtları iddiaları, görüntü iddiaları servis edenin, çekim yapanın kendi talimatları ile yaptırdığı yönünde böyle bir görüntü var şu anda. Böyle bir ses kaydı var. Aynı şey MHP'nin başına geldi. Bu iktidar partisinin şu an genel başkan yardımcısı konumundaki bir kişi bu hafta içerisinde çıkıp dedi ki Sayın Baykal ile yapılan operasyonu biz biliyoruz. Bununla ilgili gerçekleri yakında açıklayacağız ve benim de adımı karıştırarak bu işin içinde olduğumu ifade etti. Muazzam bir iddia, muazzam bir iftira. Hemen kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulundum, tazminat davasını açtım. Hukuk ona gereken cezayı verecek. Ama önemli olan şu, bir partinin yöneticisi Ben biliyorum, benim elimde bilgiler, belgeler var diyor. ve doğrudan ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısını hedef gösteriyor dedi.