Partide İl Başkanı Kazım Karsu tarafından karşılanan Umur Oran, basın mensuplarına ülke gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, Mengen Belediye Başkanı Turan Bulut, Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl ve Mehtap Mısırlıoğlu hazır bulunurken, Milletvekili Tanju Özcan il dışında olduğu için toplantıya katılmadı.

KARSU, UMUT ORAN'A TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda ilk söz alan İl Başkanı Kazım Karsu, 30 Mart yerel seçimlerinde Umut Oran'ın kendilerine verdiği desteği hatırlatarak, Vekilimizin yerel seçimlerde çok desteğini gördük. Özellikle ilçelerde bizimle birlikte çok çalıştı ve bunun karşılığını da aldık. İnanıyorum ki önümüzdeki Milletvekili seçimlerinde de aynı birliktelikle çalışacağız” dedi.

“BOLU İÇİN ÇALIŞMAK BENİM GÖREVİM”

Karsu'dan sonra söz alan Umut Oran; Ben Bolu'da olmaktan ve Bolu için çalışmaktan her zaman büyük bir mutluluk duydum. Bolu için çalışmak benim görevimdir. Yani görevimi yerine getirdim. Yerel seçimleri ve akabindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini teşkilatlar olarak değerlendirdik ve önümüzdeki genel seçimlerde daha çok çalışarak Bolu'da yakaladığımız başarıyı yükselterek devam ettireceğiz” dedi.

ORAN 62. HÜKÜMETE GÜVENMİYOR

Oran daha sonra, gündeme dair bazı konulara değindi. Dış siyaset bakımından iktidarı eleştiren Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve 62 inci hükümetin programına güvenmediğini söyledi. Milli Eğitim de yapılan uygulamaları da eleştiren Umu Oran, özellikle Kuzey Irak'ta yaşananlar hakkında hükümetin Meclisi bilgilendirmesi gerektiği konusunun altını çizdi.