Her yıl geleneksel olarak yapılan Ümmü Kemal Hazretleri Anma Günü, Tekke Işıklar Köyü'nde çok sayıda vatandaşın katılımıyla kutlandı. Vali Özçimen, Geçmişten günümüze gelen bu örf ve adetlerimizi devam ettirmemiz, gelecek kuşaklara aktarmamız gerek” dedi.
Tekke Işıklar Köyü'nde düzenlenen Ümmü Kemal Hazretleri Bayramına Vali İbrahim Özçimen, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Köylüler tarafından açılan ve köy ürünlerinin satıldığı stantları da gezen Vali İbrahim Özçimen, Tekke Işıklar Köy Muhtarı İrfan Çam'dan köy ve etkinlikler hakkında bilgiler aldı.
Vali İbrahim Özçimen'e anma günü etkinliklerine katılmak için köylerine gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Tekke Işıklar Köy muhtarı İrfan Çam, Sizleri köyümüzde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Her yıl geleneksel olarak yapılan bu anma gününde Bolu'dan ve çevre köylerden çok sayıda insan gelerek birlikte bu günü yâd ediyoruz” dedi.
Vatandaşlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet eden Vali Özçimen, Geçmişten günümüze gelen bu örf ve adetlerimizi devam ettirmemiz, gelecek kuşaklara aktarmamız gerek” dedi.
Okunan Mevlid-i Şerif ile birlikte ziyaretçilerin Ümmü Kemal Türbesi'ni ziyaret etmeleri ile devam eden Ümmü Kemal Hazretleri anma günü yapılan ikramlarla sona erdi.