Boluspor tarihinin en kısa süreli teknik direktörü Ümit Özat istifası ile ilgili merak edilen açıklamayı yaptı. Ümit Özat açıklamasında fikir ayrılıklarının olduğunu vurgularken en ilginç açıklaması ise sözleşmem olmadığı için olmayan bir şeyin feshi söz konusu olamaz” sözleri oldu.

HABER: Burak İNCE

Hedeflerim var diyerek geçtiğimiz hafta Bolu basını ile yapmış olduğu röportajda sorulara içtenlikle cevap veren Ümit Özat'ın bırakması camiada şok etkisi yaratmıştı. Bir çok tez ortaya atılırken, Ümit Özat twitter hesabından konu hakkında açıklamalar yaptı. Özat'ın açıklamasında en ilgin olanı ise sözleşme imzalanmadığı ve takımın başında idmanlara çıktığı oldu. Fikir ayrılıklarının üzerine düren Özat'ın açıklamasını şu şekildedir.

“Bugünkü Bolu medyasında çıkan haberleri üzülerek takip etmekte ve bir konuya açıklık getirmek zorunda olduğumu belirtmek isterim. Öncelikle Boluspor'la sözleşmem olmadığı için olmayan bir şeyin feshi söz konusu olamaz. İkincisi ayrılma kararım çoğu insanların bildiği gibi hem yazılı hem de sözlü olarak aslında 10 günce tarafımdan iletilmişti. Bir takım fikir ayrılıklarından dolayı yapamayacağımızı ve yol yakınken ayrılmamız gerektiğini ifade etmiştim. Kendilerinden gelen rica üzerine belli bir süre daha devam edip işlerin yoluna girmesini bekledim. Bu arada yine bir arpa boyu yol kat etmediğimizi düşündüğümden 6 Haziran'da iletmiş olduğum yazılı ve sözlü bırakma kararımı ekibimle beraber gözden geçirdik ve bu kararı aldık. Hayatımın hiç bir döneminde bir yerle çalışırken kimseyle görüşmediğim gibi ayrıldıktan sonrada gelebilecek olası değerlendirmekte her teknik adamın olduğu gibi benimde hakkimdir. Kamuoyunun bilgisine. Saygılarımla Ümit Özat”