Gazeteciler Cemiyetimizden Cuma günü 17:30 da Boluspor'umuzun Teknik Direktörü Ümit hocaya hoş geldin ziyaretine gideceğimiz mesajı geldi, ardından gelen Boluspor bilgilendirme mesajında ise 18:00 idman saati yazıyordu, yani Ümit hoca Bolu basınına 30 dakika ayırmıştı.
Sonuçta şehrimize Fenerbahçe'de kaptanlık yapmış, 53 kez milli formayı terletmiş, Avrupa kupalarında oynamış, yurt dışında lejyonerlik yapmış, 30 yılını Türk futboluna adamış önemli bir isim gelmişti.
Ümit hoca; iki metropol şehre bu kadar yakın olan bir kulübün süper ligde olması gerektiğini, yerinin burası olmadığını, kendisi ve ekibinin gece gündüz çalışarak Bolusporu Süper Lige taşıyacaklarını, bizleri de Süper Lig muhabiri olarak görmek istediğini, büyük hayallerinin olduğunu söyledi… Tam kalbimize oynadı.
Sorulara geçildi,
Transferleri, mevcut kadroyu, süper lig yolunda şehirden beklentilerini, Bolusporun Ümit hocanın hayallerindeki yerini sormak vardı fakat tuttuk siyasete girip girmeyeceğini soruduk iyi mi.
Ardından toplantı bitti, hoca antrenmana geçti.
Ümit hoca kişiliği düzgün iyi biri. Sert bir yüz ifadesi ve mizacı var Daum ile çalışmaktan olsa gerek tam bir Poker surat, fakat ayrıldığı hiçbir kulüp ile kavgası gürültüsü olmamış, güzellikle dostane ayrılmışlar.
Şahsi izlenimim hoca kendini bizden birkaç gömlek üstün görüyor, kendi isminin ve gayretinin süper lige çıkmak için yeterli olacağı kanısında.
Oysa bizim gibi küçük şehir fuar takımlarının başarıyı yakalayabilmesi için marka isim hoca ve birkaç yıldız futbolcudan ziyade,
Taraftarı, yönetimi, futbolcusu, siyasisi, medyası, yöneticileriyle şehrin hep birlik olup destek vermesi, aynı şampiyonluk şarkısını söylemesi lazım.
Hoca evini Bolu'ya getirmemiş tesislerde kalıyor ailesini getirmemesi şahsen beni rahatsız etti, bir olumsuzluk da olay sadece bir valize bakıyor sanki.
‘Sonuçta hepimiz geçici insanlarız. Kimse kalıcı değil' dedi konuşmasında doğru söylüyor söylemesine fakat yeni takımın başına geçmiş hoca uzun yıllar kalmak, başarılı olmak, kupalar kazanmak istiyorum gibi sözler söyler, biz öyle gördük öyle duyduk.
Yeni bir yıl yeni bir sezon yeni umutlar… Ümit hocamıza da Bolusporumuza da hayırlı uğurlu olsun inşallah.