Boluspor kulübü bir çok teknik adam içerisinden karar kıldığı Ümit Özat ile Boluspor kulübü tesislerinde resmi anlaşmayı yaptı.

Haber; Burak İNCE

Kırmızı beyazlı ekip 2015-2016 sezonunun ilk çalışmasını bugün yaparken antrenman öncesi Özar basın mensuplarının karşısına çıktı. Resmi imzayı atan Özat yaptığı kısa değerlendirmede basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özat konuşmasında Yaklaşık iki hafta önce Boluspor kulübü başkanı ve yönetiminden görüşme teklifi aldım ve görüştük. Bu sezon öğrendiğim akdarı ile Boluspor'un 50. Yılı ve 26 yıllık bir Süper Lig özlemi var. Bu sezon neyi nasıl yaparız da bu takımı Süper Lige çıkartırız bunun müzakeresini yaptık. Kalabalık bir oyuncu grubu ile antrenmana bugün başladık. Boluspor camiası adına şehrimi adına hayırlı oldun. Bugün alt yapıdan 15 tane oyuncu var. Denemeye aldığımız bir sürü oyuncuda gelecek. Transfer yapmamız gereken noktalar var. Bu önümüzdeki 45 gün içinde en doğru hamleleri yapıp 26 yıllık özleme bu sene son vermek istiyoruz. Bu yıl 5 yabancıyı da kullanacağız. Onun dışında yetenekli maliyeti olmayan ve bütçemizi sarsmayan oyuncularda olacak. Yurt dışında gurbetçi oyuncuları da takip ediyoruz ve almayı düşünüyoruz. Kısacası bütçeye denk iyi bir takım oluşturmak istiyoruz. Transfer dönemi zordur ve %100 nokta atışı da yapmak zor. Bu sezon en uygun transferi yapmaya çalışacağız.

Emre ve Prijovic Bu takımın yıldızı !

Dün Prijovic ile görüştüm. Geçen sene tüm takım yükünü Emre ve Prijovic çekmiş. Bu oyuncular kendi gitmek isterse daha büyük hedefleri varsa kulübe iyi para kazandıracaklarsa yönetim karar verir. Hiçbir antrenör bu iki oyuncu içinde gitsin demez. Biz Emre ve Prijovic'in yükünü azaltacak oyuncular arayışındayız . Bu sezon çift santrafor düşünüyoruz. Yönetim kurulu kararı verecek. Kalırlarsa başımız üstünde yerleri var. Takımın iki yıldızı da olsa onların üstünden gitmek doğru olmaz.

Artık Süper Lig Zamanı

Baktığımızda İstanbul ve Ankara arasından kalmış Türk futbolunun değeri olan bu kentin bu şehrin artık süper ligde olmalı. Ona göre futbolcular tüm benliği ile ona göre kalmalı ve ona göre konsantrasyonunu ayarlamalı. Emre'de Prijovic'de en doğru kararı verecektir.

Yetenekli Oyuncular Takibimizde

Kadroda yavaş yavaş mutlaka bir ayarlama yapacağız. Pazartesi günü kadro 26'ya düşecek. Yeni oyuncular gelirse onları da değerlendirme yapacağız. Birkaç yetenekli oyuncu var onları da Türk futboluna kazandırmak istiyoruz.

Bu Sezon Kenetlenme Yılı

Bu sezon yönetim, basın, taraftar kenetlenip takımı çıkartacak. Buna camia olarak inanmamız lazım. İyi bir kamp dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum.

Önce İskelet Kadro

Özgür gibi yetenekli oyuncular var. Ancak kendilerini biraz geliştirmeleri gerekli. Fiziksel gelişimi gelişmesi gereken bir oyuncu. Önce iskeleti yaratmamız lazım sonrasında kazandıracağımız oyuncular üzerine gitmemiz lazım.

En Az 6-8 Hazırlık maçı

İyi bir kamp dönemi geçirip bu dönemde 6-8 hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz. İmkanlarımız zorlanmazsa yurt dışı kampı da olabilir. Ekibimde ki arkadaşlar daha önce çalıştım arkadaşlarım. Ekibin kim olduğu değil, ekibin çok olması önemli. Yönetimin bize katacağı kişilere hayır deme lüksümüz yok.

Basına İdmanlarımız Kapalı olmayacak.

Gizleyecek bir şeyim yok. Basına idmanlar açık. Beni tabi eleştirecekler. Hayatın her anlamında var. Art niyet aranmadığı sürece kapım herkese açıktır. Çizgilerimizi bildikten sonra başımın üstünüzde yeriniz var. Uyum içinde hep birlikte çalışacağız.