Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği tarafından Bolu Aladağlar'da düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu" eğitimleri 5. grup programlarının tamamlanması ile birlikte sonuçlandı. Bir ay süreyle Bolu Aladağlar'da devam eden Yaz Okulu çalışmalarında 5. grubun son günleri de oldukça hareketli geçti.

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu Koordinatörü ve Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun konu ile ilgili verdiği bilgide, 5. grup derslerinin ve etkinliklerinin tamamlanması ile birlikte kampın sona erdiğini ve 31 Ağustos 2015 Pazartesi itibariyle öğrencilerin Bolu'dan ayrılacaklarını belirterek, 5. grup eğitimleri ve etkinlikleri ile ilgili de çeşitli bilgiler verdi.

OK ATMA ETKİNLİĞİ YAPILDI

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu kapsamında, 5. grup öğrenciler arasında yer alan ok atma meraklısı öğrencilerin getirdiği yay ve oklarla öğrenciler ok atma konusunda deneyim kazandılar. Özellikle ilk atışlarda oldukça zorlanan öğrenciler daha sonraki atışlarında deneyim kazandıkça yine öğrencilerin kendileri tarafından hazırlanan hedefi rahatlıkla vurmaya başlamaları dikkat çekiciydi. Böylece, Uluslararası Öğrenciler Yaz Kampı etkinlikleri çerçevesinde okçuluk da ilgi çekici bir faaliyet olarak hafızalardaki yerini aldı.

GELENEKSEL MATRAK OYUNUMUZU ÖĞRENDİLER

Yine öğrencilerin son günlerinde hem eğlence hem de spor etkinliği olarak gerçekleştirilen bir başka sporda Matrak oyunu oldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden gelen Matrak Sporcusu tarafından kısa süreli bir eğitimin ardından Matrak sporunu gerçekleştiren Uluslararası Öğrenciler arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. 500 yıllık bir geçmişe sahip olan matrak oyunu ata sporumuz olarak biliniyor ve halen daha zevkle ve heyecanla oynanan bir oyun olarak biliniyor. Uluslararası Öğrencilerin zaman zaman hareketlenen ve heyecanlı hale gelen Matrak oyunları oldukça keyifli anların yaşanmasına vesile oldu.

M. FATİH ŞEKER VE VEDAT ÖNAL TARİH, CELAL FEDAİ

EDEBİYAT, FATİH ERTUGAY SİYASET İLE İLGİLİ KONULARI ANLATTI

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu kapsamında 5. grubun dersleri de son güne kadar devam etti. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Şeker öğrencileri, tarihin önemi ve yakın tarih ile ilgili konuları ele aldı. Öğrencilerin tarihi ve özellikle de yakın tarihi dünya ölçeğinde nasıl anlamaları gerektiği ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

Yaz Okulu kapsamında 5. grubun bir başka dersini de Eğitimci-Yazar Vedat Önal yaptı. Önal dersinde tarih, kültür ve medeniyet konularını ele aldı. Bu konuların birbirlerine benzeyen ve birbirlerinden ayrılan yönlerinin neler olduğu üzerinde öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin bir diğer dersi de edebiyat konusunda oldu. Şair-Yazar Celal Fedai'nin ele aldığı konu ise, edebiyat ve toplumlar için edebiyatın taşıdığı önem oldu. Edebiyatla birlikte dilin önemi ve oynadığı rol üzerinde de duran Celal Fedai, edebiyat ve sanatla ilgili bazı noktalarda öğrencilerle sohbet imkanı buldu.

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu'nda 5. grubun son dersini ise, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Ertugay yaptı. Ertugay, dersinde siyaset ve siyaset felsefesinin tarihi gelişimi üzerinde durdu. Tarih boyunca siyaset biliminin gelişimine ve bugün geldiği noktayla ilgili öğrencilere açıklamalarda bulundu.

SON OLARAK GÖKSU VE GÖLCÜK TABİAT PARKLARINI GEZDİLER

Daha önceki gruplarda olduğu gibi Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu'nun 5. grubu da Göksu ve Gölcük Tabiat Parklarının içerisinde bulunan göllerin etrafında yürüyüş ve gezinti yaparak buralarda bol bol fotoğraf çektiler. Özellikle Göksu Parkı içindeki yürüyüş sırasında balık tutan vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldular. Burada bulunan çay bahçesinde çaylarını içen öğrenciler buradan Gölcük'e geçtiler. Burada da birkaç saatlik gezintinin ardından kamp alanına geri döndüler. Haber Merkezi