Tayvan Heyeti'nin Bolu ziyareti ulusal basında geniş yankı buldu. NTV, Star ve A Haber kanalları haber bültenlerinde Bolu'nun aşçılarından övgü ile bahsetti.
Yeni yılları olan ‘'Yılan yılına'' için Bolu'yu seçen Tayvanlıların katıldıkları yemek yarışması ulusal kanallarda geniş yankı buldu.
Bolu Belediyesi'nin katkıları ile yapılan organizasyon, Star Televizyonunda hafta içi her gün yayınlanan ve en çok izlenen programlardan Seda Akgül'ün sunduğu ‘Bugün' programında yer aldı. Programda, Bolu'da düzenlenen yemek yarışması geniş yer alırken, haber ‘Bolu'da lezzet yarışı' başlığı ile sunuldu. Seda Akgül; Sizi etin de, sütün de, tereyağının da, ekmeğin de en güzelinin yapıldığı, Türkiye'nin en ünlü aşçılarının memleketi Bolu'ya götürelim. Bolu'da lezzet yarışı vardı. Yarışmacılar mutfaktaki ünüyle bilinen Mengenli aşçılarla, Türkiye'de yaşayan Tayvanlılar olunca ortaya renkli görüntüler çıktı” şeklindeki övgü dolu sözlerle sundu. A Haber ve NTV haber bültenlerinde ise Bolu'da düzenlenen yemek yarışı, İstanbul ve Ankara'da yaşayan Tayvanlı aşçılarla,, Mengen Aşçılık Meslek Yüksek Okulu Aşçılık programında okuyan Türk aşçılar Bolu Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen organizasyonda karşı karşıya geldi" şeklinde yer aldı.
Hafta sonu Bolu Belediye Başkanlığı'nın da destekleriyle Taipei Ekonomi ve Kültür Misyonu, Ankara Tayvan Denizaşırı İşler Konseyi ve İstanbul'da bulunan Tayvan Ticaret Merkezi üyelerinin Bolu buluşması gerçekleştirilmişti. Programında birinci günü akşamı düzenlenen yemek yarışmasında ‘'en iyi pişirilen yemek'' dalında Bolu ekibi birinci olurken ‘'En popüler yemek'' dalında Tayvan İstanbul ekibi, ‘'En yaratıcı yemek'' dalında ise Tayvan Ankara Ekibi ilk sırayı almıştı.