Bolu Belediyesi Bolu'nun ‘turizm şehri' hedefi doğrultusunda tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonunda ulusal basın kuruluşlarından bir grup gazeteci Bolu Belediyesi'nin davetlisi olarak Bolu'ya geldi.

Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz gezinin ilk gününde Abant'ta gazetecilerle bir araya gelerek Bolu'nun turizm açısından cazibe merkezi olabilmesi açısından yapılacak planlamalar ve hedefleri ile ilgili bilgi verdi.

Başkan Yılmaz, Tabiatın Kalbi Bolu'yu ulusal ve uluslararası düzeyde turizm merkezi yapma hedefindeyiz. Bu hedefimiz için de tanıtım çok önemli.Türkiye'de hatta dünyada tanıtımının yapılması sizlerin aracılığıyla gerçekleşecek. Sizlere bu konuda büyük görev düşüyor. Bugünde Bolu'da bu desteği bizlere verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu Bolu Belediyesi'nin organizasyonunda şehrimizde ulusal basın gezisi gerçekleştirildi. Bolu'nun turizm atağının ve gelecek hedeflerinin aktarılmasının hedeflendiği basın gezisine NTV, A Haber, TRT gibi Tv kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, Hürriyet, Habertürk, Bugün, Türkiye, Hürriyet Ankara ve Dünya gazetelerinden önemli isimler yer aldı.

İki gün boyunca Bolu'da misafir olan basın mensupları Bolu'nun turizm potansiyeli açısından bilgilendirildi. Gazeteciler, Cumartesi günü Abant'ta Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile bir araya gelerek sohbet etti. Vali Zahteroğlu, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Bolu'nun Turizm Gelişim Bölgesi ilan edilmesi için çaba harcadıklarını, her şeyi planlayarak yaptıklarını ifade etti. Koruma-kullanma dengesini sağlayarak bir planlama oluşturduklarını kaydeden Zahteroğlu, Her yaş gurubuna hitap eden bir turizm planlaması olacak” dedi.

Belediye Başkanı Yılmaz ise ilk defa tüm şehrin büyük bir hedef için birleştiğini belirterek, Sayın Valimiz, STK'lar, özel sektörümüzle birlikte Bolu'nun turistik cazibe merkezi hedefi için birleştik. Birlikte yürüyoruz” dedi.

“Bolu yeni cazibe merkezi olacak. Ulusal ve uluslararası yatırımcıların gözdesi olacak” diyen Başkan Yılmaz sohbette yatırımcılara da seslenerek, Bolu'da yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı tüm yatırımcılara her türlü desteği sağlamaya hazırız. Bürokratik işlemleri azaltacağız, önlerini açacağız. Kolaylık ve fırsat sunacağız. Teşvikleri sağlayacağız” dedi.

Bolu zengin turist bekliyor

Üst gelir grubuna hitap edecek bir turizm planlaması oluşturduklarını aktaran Yılmaz, Açıkçası para harcayacak zengin turist bekliyoruz” dedi. Bolu'nun turizm şehri hedefi için yaptıkları planlamaları ve turizm potansiyelini aktardığı sohbette Yılmaz, Bolu doğası gereği Allah'ın son derece cömert davrandığı bir şehir. Bizim ise amacımız bu özel şehri turizm, üniversite ve spor kenti yapmak. Bütün çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştiriyoruz. Bolu zaten Türkiye'de yaşanılabilir ilk 10 kent arasında olan bir şehir ve bizim hedefimiz dünyada yaşanılabilir kentler arasında ilk 10'a girmek. Bu konuda bizlere düşen çok büyük bir görev ve sorumluluk var. Doğa turizmi ve sağlık turizmi öncelikli hedefimiz. Ulusal ve uluslararası turizm markası olmak istiyoruz. Şehir turizm hedefinde birleşti. Avrupa'dan, Asya'dan, Ortadoğu'dan, Türk Cumhuriyetlerinden gelecek turiste kapımız açılacak. Bolu iki büyük şehrin arasında geçerken uğranacak bir şehir olmaktan çıkıp doğa ve sağlık turizmi için tercih edilecek bir şehir olacak. Sayın Valimiz, STK'lar, özel sektörümüzle birlikte Bolu'nun turistik cazibe merkezi hedefi için birleştik. Cennet Bolumuzu ülkemiz ve tüm dünyada tanıtmamız, marka bir kent olmamız için sizlere de görev düşüyor. Bu konuda bizlere destek olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Abant'ta gerçekleştirilen sohbetin ardından basın mensupları Bolu'nun turizm açısından önem taşıyan yerlerini gezerek yerinde gördüler. Bolu'da geçirdikleri 2 gün boyunca birçok yerde etkinliklere katılan gazeteciler Bolu'ya hayran kaldı. Bolu Belediyesi'nin Bolu'nun turizm potansiyelinin tanıtımı için çalışmaların bu kapsamda sürdürüleceği belirtildi.