Jandarma Genel Komutanlığı tarafından organize edilen 'kış ve doğa sporlarında kaza, yaralanma ve kaybolma olayları, arama kurtarma faaliyetleri' toplantısı cumartesi günü İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de iştirakiyle Uludağ'da yapılacak. Toplantıya Vali İbrahim Özçimen'de katılacak.
Uludağ önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Kış ve doğa sporlarında jandarma arama kurtarma faaliyetlerinin son durumu İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun iştirakiyle masaya yatırılacak. Program hakkında Çekirge Polisevi'nde bilgi veren Vali Şahabettin Harput, 19 Ocak 2013 Cumartesi Uludağ'da büyük bir organizasyona imza atacaklarını kaydetti. Harput, Jandarma Genel Komutanlığı'nın koordinesinde yapılacak olan toplantıya Bolu, Erzurum, Kars, Kastamonu, Kocaeli ve Niğde'nin valilerinin de katılacağını vurguladı.
İçişleri Bakanlığı müsteşar ve müsteşar yardımcılarının da iştirak edeceği toplantının Türkiye'nin kış sporları açısından en gözde merkezlerinden Uludağ'da yapılacağının altını çizen Harput, "Kış mevsiminde kayak esnasında kazalar olabiliyor. İnsanların bir an önce can emniyetlerine halel gelmemesi için tedbir alarak onları kurtarmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar jandarmamızın özel arama kurtarma timleri tarafından yürütülüyor. Buna destek olarak da sivil savunma birimlerinin müşterek organizasyonlarıyla bu faaliyetlere destek veriyor" dedi.
İDRİS NAİM ŞAHİN GELİYOR
'Kış ve doğa sporlarında kaza, yaralanma ve kaybolma olayları, arama kurtarma faaliyetleri' toplantısının Uludağ Monte Baia Oteli'nde yapılacağını kaydeden Harput, "Program 10.00'da başlayacak ve 16.00'a kadar devam edecek. Kış ve doğa sporlarının yapıldığı yerlerde jandarmanın görev ve etkinliğini artırmayı, arama kurtarma konusundaki tedbirleri tespit edip kurumlar arasındaki iş birliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşların bilinçlenmesi açısından bu toplantı önemli. Jandarma genel komutanımız bu işin tepesinde. Bakanımız, müsteşar ve müsteşar yardımcılarımız da gelecek. Burada yapılan sunumlarla birlikte jandarmanın yaptığı faaliyetler uygulamalı olarak gösterilecek. Diğer illerden karşılıklı bilgi alışverişi de yapılacak. Vatandaşımızın bu coğrafyadan huzur ve güven içinde istifade etmesini sağlamak istiyoruz. Jandarmamızın bu noktada nasıl fedakarca çalıştığını, insanların geleceği açısından hangi sorumluluğu üstlendiğini orada yakından göreceğiz" dedi.
Basın toplantısında Bursa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ve İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak da hazır bulundu