Ulucanlar Buluşmaları'nın 5'incisi geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi...
Ankara'daki Bolulu siyasetçi, bürokrat ve işadamlarından oluşan hemşerilerimiz Ulucanlar Buluşmalarının 5'incisini gerçekleştirdi.
Ankara'daki Bolulular Platformu olarak her ayın ilk pazartesi günü bir araya gelme kararı alan ve ilk toplantısını 5 Kasım 2012 Pazartesi günü akşamı yapan hemşerilerimiz, bu ayki programda ilçemiz Gerede'yi ele aldı.
İlçemizin sorunlarının konuşulduğu gecede daha modern bir Gerede için çözüm yolları arandı.
Ulucanlar Cezaevi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa; Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Atay, 21 ve 22. dönem Ankara Milletvekili TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, Ankara´da yaşayan Geredeli, Bolulu bürokratlarımız, Gerede Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütlerinin Yöneticileri, Gerede Belediyesi Birim Müdürleri, Ankara Bolulular Platformu Üyeleri ve Ankara´da yaşayan hemşehrilerimiz katıldı.
Başkent Bolulular Birliği adına Yakup Evirgen´in açılış konuşması ile başlayan program Gerede Kaymakamı Arslan Yurt´un sunumu ile devam etti.
Yurt, sunumunda Gerede´de gerçekleştirilen çalışmalar, nüfus, ihtiyaçlar, tarım, sanayi ve turizm konularında katılımcıları bilgilendirdi.
GERKAV'ın faaliyetleri üzerine söz alan GERKAV Başkanı Ziya Kahraman da, vakıf olarak; geçmişten günümüze yapılan çalışmalar hakkında kısa bir konuşma yaptı.
Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın'ın da uzunca anlattığı sunum sonrasında gece sona erdi.
Edinilen bilgilere göre; Başkent Bolulular Birliği'nin nisan ayı toplantısı 1 nisan pazartesi akşamı gerçekleştirilecek ve gündem ise Göynük olacak.