Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Adem Evcil ve beraberindeki ülkücüler, Bolu'da faaliyet gösteren Kürt kökenli esnafları ziyaret etti. Ülkücüler ve Kürt kökenli esnaflar, kol kola girerek Türk bayrağı açtılar.

Bolu'da önceki akşam öfkeli bir grubun Doğulu esnaflara ait dükkan ve derneğe saldırmasından sonra Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Adem Evcil, Doğulu esnafları ziyaret etti. Her bozkurt işareti yapanın ülkücü olmadığını söyleyen Evcil, Bilinmelidir ki her bozkurt işareti yapan ülkücü değildir. Hiç bir ülkücü kardeşimiz ellerinde bira şişeleri, dillerinde tekbirlerle, araç camlarından sarkarak, Bozkurt işareti yaparak, şuursuzca hareket etmez, edemez” dedi.

"KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Şuursuzca hareket edenlerin ülkücü olmadığını ve bin yıllık kardeşliğin bozulmaya çalışıldığını belirten Evcil, "Kıymetli hemşerilerimiz, ülkemiz son aylarda 7'den 70'e terör olayları ile derin bir üzüntüye boğulmuştur. Bin yıllık kardeşliğimiz bozulmaya çalışılmaktadır. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan provokatörler meydanlarda cirit atmaktadırlar. Bilinmelidir ki her Bozkurt işareti yapan Ülkücü değildir. Hiç bir ülkücü kardeşimiz ellerinde bira şişeleri, dillerinde tekbirlerle, araç camlarından sarkarak, Bozkurt işareti yaparak ,şuursuzca hareket etmez, edemez! Bizler İslam ahlak ve faziletini Türklük şuurunu hayat tarzı edinmiş, milli şuurla hareket eden kutlu bir davanın neferleriyiz" diye konuştu.

"KARDEŞLİK ZAMANI"

Sokaklara terk edecek çocukları olmadığını vurgulayan Adem Evcil, kenti kardeşliğe davet etti. Evcil, "Bolu Ülkü Ocakları olarak bugün Güneydoğulu esnaf vatandaşlarımızı işyerlerinde ziyaret ederek kardeşliğimizi pekiştirmek için hasbihal ettik. Bizler bu ülkenin menfaatine olmayan hiç bir davranış ve tutum içerisinde olmayacağız. Sokaklarda pislik saçan provokatörlerin ellerine bırakılacak ne Türk, ne Kürt, ne Abhaz, ne Laz ne de hangi ırktan olursa olsun tek bir kardeşimiz olamaz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durum kardeşliğimizin pekişmesi için hayati önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki her Kürt, PKK'lı yada örgüt sempatizanı değildir! Haydi Bolu el ele Kardeşliği pekiştirmeye” şeklinde konuştu. Haber Merkezi