Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanlığı, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü Aktivite Merkezi önünde Hocalı Katliamına ilişkin Basın Açıklaması yaptı. Ardından Fotoğraf Sergisi açılışı gerçekleşti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın devamında Bolu Ülkü Ocakları Üniversite Birimi Başkanı Samet DELİBAŞ, "Hocalı dramı, Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup, failleri de her daim katillikle ve canilikle aynı kategoride değerlendirilecektir. Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermeni ahlaksızlığını aziz milletimiz lanetle ve nefretle hatırlayacaktır" diyerek sözlerine başladı. Konuşmasını ise "Bu duygu ve düşüncelerle, Hocalı katliamının 22'nci yıldönümünde, hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, Ermeni mezalimini şiddetle kınıyor, Türk gibi düşünüp, Türk gibi yaşayan yüreklere bin selam ediyorum. Tanrı, Türkün yâdını dillerden düşürmesin, korusun ve yüceltsin. Ne mutlu türküm diyene” diyerek sonlandırdı.
Basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi'nde Hocalı Fotoğraf Sergisi açıldı. Hocalı Katliamını gözler önüne seren serginin açılışına Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, partili yöneticiler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Sergide Belediye Başkan Adayı Gülez bir konuşma yaptı. Gülez konuşmasında "Bugün ve gelecekte dünyadaki tüm parlamentoların bu soykırımı tanıması temennisinde bulunuyorum" sözlerine yer verdi.