Gerede Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Darak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Gerede Ülkü Ocakları olarak, 25 Kasım'da Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in doğumunun 103. yıl dönümünde Her genç, bir fidan; her fidan, bir hayat” temalı kampanyamız için Gerede Orman İşletme Müdürlüğümüzün belirlediği Dörtdivan 15 Temmuz Şehitler Ormanımızın yanındaki kırsal alana Başbuğ Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı oluşturarak fidan dikimi gerçekleştirdik.

Orman demek sadece ağaçlardan, sadece canlılardan müteşekkil alan demek değildir. Orman berekettir, orman emanettir, orman havadır, orman hayattır, orman yurttur, orman yuvadır. Kaldı ki ormanı topraktan ayrı düşünmek, ayrı düşlemek, ayrı yorumlamak mümkün değildir. Ormana kast eden toprağa, toprağa kast eden vatana kast etmiştir. Hz. Mevlana'nın dediği gibi, insan yanar kul olur, odun yanar kül olur. Elbette manen yana yana halis imanlı ve ihlas sahibi kul olmak hepimizin gayreti ve gayesidir. Ancak ihanet ateşiyle yanıp küle dönen vicdanlar yeşili göremez, görse de tanıyamaz. Çölleşmiş ruhlar insan ve hayvan sevgisini bilemez, bilse de itiraf edemez. Çoraklaşmış ve çürümüş bedenler insana dair her değerin, Allah'ın yarattığı her türlü mahlûkatın da ebedi ve ezeli düşmanıdır.

11 Temmuz 2019'da Fethiye'de, 9 Ekim Cuma Hatay'ın Belen ilçesinde, 9'u ormanlık, 6'sı da kırsal alanda olmak üzere 15 yangın, Hatay ve Kahramanmaraş'ta insanlarımızı evsiz bırakan, tarım arazilerini çöle çeviren, ağaçları yakıp yıkan, bitkileri, hayvanları katleden yangın son zamanların en trajik olayları arasındadır. Devamında Osmaniye ve Trabzon'da da orman yangınlarının görülmesi büyük bir kayıp ve üzüntüye yol açmıştır. Yangınların nasıl çıktığıyla ilgili araştırma ve incelemeler doğal mecrasında devam etmektedir. Ağacımıza, doğamıza, insanımıza kim ya da kimler sabotaj yapmışsa bulunup en ağır şekilde cezalandırılmaları ertelenemez bir hedeftir. Dün emzikli bebeklerimize kurşun sıktılar, bugün ormanları yakıp canlıları ateşte kavurdular. Dün sözde öz yönetim ilanlarıyla vatanımızın bir bölümünü işgale kalktılar, bugün ağaçlarımıza, kuşlarımıza, yeşil bitki örtümüze nefret saçtılar.

Ülkü ocakları olarak Genel Başkanımız Ahmet Yiğit Yıldırım beyin öncülüğünde, Bolu Ülkü Ocakları başkanımız İsmail Akgül beyefendinin destekleriyle, Gerede Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanımız Yüksel Sönmez ve ilçe başkan yardımcılarımız Bedrettin Erdem, İbrahim Uzun beyin yardımları, Gerede Ülkü Ocakları yöneticimiz proje danışmanımız Mustafa Gökkaya beyefendinin özverileriyle başlatmış olduğumuz fidan dikim kampanyası ile düşmanlarımıza bir mesaj ulaştırmak istiyoruz. Diyoruz ki ormanlarımıza kastedenler bilsin! Tüm ağaçlarımızı yaksanız da fidan dikecek toprağımız vardır, topraklarımız susuz kalsa da hamd olsun sulayacak kanımız vardır.

Bu vesile ile kampanyamızda emeği geçen Dörtdivan Ülkü Ocakları başkanımız Cihan Özer beyefendi ve değerli yönetimine, fidan tedariki için Orman İşletme Müdürlüğümüze, fidan dikiminde emeği geçen 7'den 70'e tüm bozkurtlara teşekkür ederim. Bu şevk ve heyecanla, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Hatıra Ormanının dikiminin tamamen tamamlanmasının ardından yakın zamanda Gerede'de dikimini yapacağımız Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı için girişimlere başlayacağız” dedi.