Sağ-Sol çatışmalarının en şiddetli geçtiği dönemlerde, kentimizde ölü bulunan Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanı Rahmi Aktaş, Ülkü Ocakları Bolu Şubesi tarafından okutulan mevlid-i şeref ile anıldı. Emniyet kayıtlarına faili veya failleri bulunamadığı için adi cinayet olarak geçen olayın üzerinden 34 yıl geçmesine rağmen sır perdesi aralanamadı.
Mevlid sonrası açıklamalarda bulunan Ükü Ocakları Bolu Şubesi Başkan Yardımcısı Cemal Bahşi yaptığı açıklamada, Ülkücülerin çile, meşakkat, ahlak, sabır ve cesaretle sınanmış takdire şayan millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden; bugün de herkesin kendi payına düşeni alması en samimi dileğimizdir. Şehitlerimiz Türk ve İslam değerlerinin temsilcisi ve taşıyıcısı olarak tarihe mal olmuşlardır. Onlar bizim yeminimiz, rehberimiz, dava arkadaşımız ve mana aleminde olsa da çetin yolları aşan fazilet timsallerimizdir” dedi.

Bolu tarihinin karanlıkta kalmış, tozlu raflarda sadece belli bir kesim tarafından hatırlanan faili meçhul bir cinayeti ölüm yıl dönümü nedeniyle gündemimize aldık. Ülkü Ocakları Bolu Şubesi geçtiğimiz akşam resmi kayıtlara faili meçhul olarak geçen, ancak Ülkücüler tarafından siyasi cinayete kurban gitttiği iddia edilen Ülkücü Şehit Rahmi Aktaş için mevlid-i şerif okuttu. Ülkücü camianın önde gelen isimlerinin katıldığı mevlid-i şerif, dualar eşliğinde sona erdi.

Mevlid sonrası açıklamalarda bulunan Bolu Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Cemal Bahşi yaptığı açıklamada, Allah yolunda erkenden toprağa giren, şehitlik makamına koşar adımlarla giden dava şehitlerimizi anmak için hepsinin manevi huzurunda bir araya geldik. Bugün Türk milletinin birliğine, ebedi varlığına tam bir imanla bağlı olan bütün ülkü neferlerini hürmetle anıyoruz. Ülkücülerin çile, meşakkat, ahlak, sabır ve cesaretle sınanmış takdire şayan millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden; bugün de herkesin kendi payına düşeni alması en samimi dileğimizdir. Şehitlerimiz Türk ve İslam değerlerinin temsilcisi ve taşıyıcısı olarak tarihe mal olmuşlardır. Onlar bizim yeminimiz, rehberimiz, dava arkadaşımız ve mana aleminde olsa da çetin yolları aşan fazilet timsallerimizdir. Vatanımızın ve aziz milletimizin birliği, bütünlüğü ve devamlılığı için mücadele eden şehitlerimizin muhterem hatıraları yolumuzu bundan sonra da aydınlatacak ve mücadelemize güç katacaktır. Bu vesileyle millet, devlet ve bayrak uğruna hayatlarını kaybetmiş kutlu dava yolcusu ülküdaşlarımızı, tüm aziz şehitlerimizi, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeşi ve Rahmi ağabeyimizi bir kez daha minnet ve şükran hislerimizle anıyor, Cenabı-ı Allah'tan hepsine rahmet diliyorum. Kabirleri nur, mekanları cennet, ruhları şad, ahiretleri bayram olsun! Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Rahmi Aktaş nasıl öldürüldü?

Kasaplar Köyü'nde 1956 yılında dünyaya gözünü açan Rahmi Aktaş(23), 14 Nisan 1979 yılında faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Eğitim Enstitüsü 2. Sınıf öğrencisi olan Rahmi Aktaş, sağ-sol çatışmalarının son sürat devam ettiği bu dönemde Ülkü Ocakları Bolu Şube Başkanlığı görevini de yürütmekteydi. Siyasi kavgaların her gün yaşandığı bir dönemde hem aile bütçesine katkı sağlamak hem de eğitim masraflarını karşılamak üzere taksicilik yapan Rahmi Aktaş, 14 Nisan 1979 tarihinde iddialara göre taksisine müşteri kılığında binen kişi veya kişilerce arkasından tabancayla öldürüldü. Karaköy'ü AİBÜ'ye bağlayan yol üzerinde öldürülen Rahmi Aktaş cinayeti sonrası, İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçerek cinayeti araştır